Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep

Zwermen over de kernen

Op 9 september vierde de gemeente Gennep een mijlpaal in haar geschiedenis: 50 jaar geleden werden Heijen en Ottersum aan de gemeente toegevoegd, waardoor de Gennepse gemeenschap haar huidige vorm kreeg.

 

Om dit te vieren organiseerde de gemeente het evenement Zwermen over de kernen, met als hoogtepunt een bijzondere fietsroute van maar liefst 45 kilometer lang.

 

Het evenement bood een scala aan activiteiten voor jong en oud, en bracht de lokale gemeenschap samen om deze historische gebeurtenis te vieren.

 

De dag begon met wethouder Janine van Hulsteijn die actief deelnam aan de feestelijkheden door op een duofiets door de gemeente te fietsen, vertrekkend vanuit de dorpskamer in Heijen. Deze symbolische fietstocht belichtte de verbondenheid van de gemeente en haar bewoners.

 

Gouden bruidsparen

In het gemeentekantoor werden maar liefst 22 gouden bruidsparen verwelkomd en geëerd. Zij namen deel aan een levendige fotoquiz, die terugging naar het jaar 1973, het jaar waarin Heijen en Ottersum zich bij Gennep voegden.

 

 

De paren werden getrakteerd op hapjes en sferen uit de jaren ’70, wat herinneringen aan hun huwelijksdag weer tot leven bracht. Bij hun vertrek ontvingen ze een ingelijste prent van het stadhuis waar ze vijftig jaar geleden hun huwelijkssluiting hadden.

 

Dit was De Markt van Morgen

 

Markt van Morgen

 

Een ander hoogtepunt van het evenement was de Markt van Morgen, die een warme festivalsfeer bood. Hier konden bezoekers kennismaken met producten die een tweede leven kregen of reeds hadden gekregen, en tegelijkertijd was er overvloedige informatie beschikbaar over isolatie, het afkoppelen van hemelwater en vergroening van de omgeving.

 

Terwijl ouders genoten van de Markt van Morgen, konden kinderen zich uitleven op een BMX-baan, waardoor het evenement aantrekkelijk was voor alle leeftijden.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep scoort lager dan het nationale rookgemiddelde, maar ziet een opkomst in tienerrokers en e-sigaretten. Lokale inspanningen en leiders zoals Wethouder Frank Pubben streven...

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Sport

VIOS/SPES behaalde een 14-11 overwinning op Oranje Wit na een vlotte start met een 4-0 voorsprong, gevolgd door een periode van gelijkspel. Coach Niels...

Sport

Korfbalverenigingen VIOS/SPES hebben na een jaar van succesvolle samenwerking besloten dat al hun teams voortaan in zwarte tenues spelen, dankzij de steun van sponsoren...