Het aantal ambulances dat op tijd aankomt bij spoedgevallen in Gennep neemt weliswaar toe, maar er zijn nog steeds gevallen waarbij ambulances te laat arriveren. In 2022 kwam 92 procent van de spoedritten binnen vijftien minuten aan, wat een verbetering is ten opzichte van het voorgaande jaar.
Volgens de landelijke norm moeten spoedritten in 95 procent van de gevallen op tijd zijn, wat betekent dat Gennep nog steeds niet aan deze norm voldoet.
Hoewel burgemeester Hans Teunissen positief is over de ontwikkeling en tevreden is met de recente cijfers, blijft er ruimte voor verbetering. Ven-Zelderheide springt er nog steeds negatief uit, hoewel het aantal ambulances dat te laat arriveert is afgenomen. Ook Heijen valt op met meer dan 13 procent van de ritten die te laat komen.
De burgemeester kan niet bevestigen of er in zijn gemeente mensen zijn overleden als gevolg van de vertraagde aanrijtijden van ambulances. Hoewel er duidelijke afspraken en ondersteuning zijn vanuit andere ambulanceposten in de regio, blijft het teleurstellend dat Gennep geen eigen ambulancepost meer heeft.
Het verlies van de post in 2018 leidde ertoe dat één op de drie ambulances te laat arriveerde na een 112-melding in de eerste maanden na de sluiting.
