Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Avondje Kijk Niet Weg
Avondje Kijk Niet Weg

Gemeente Gennep

Avondje Kijk Niet Weg

Op 26 oktober organiseerde de werkgroep Veilig Buitengebied in Gennep een Kijk Niet Weg bijeenkomst, waar experts tips deelden over drugsproductie, inbraakpreventie en het melden van verdachte situaties. Burgemeester Hans Teunissen benadrukte het belang van samenwerking voor een veilig buitengebied, met steun van LLTB, gemeente Gennep, Meld Misdaad Anoniem, Politie en Kijk Niet Weg.

Op een donderdagavond, 26 oktober, verzamelde zich een bonte stoet van meer dan 50 ondernemers en inwoners in Gennep. De reden? Een avondje Kijk Niet Weg, georganiseerd door de werkgroep Veilig Buitengebied. Een avond die niet alleen vol zat met gesprekken, maar ook bol stond van inzichten over verdachte situaties in het uitgestrekte buitengebied.

 

Verschillende experts deelden gulhartig hun kennis en voorzagen de aanwezigen van praktische tips om de veiligheid in het buitengebied te waarborgen. Een opmerkelijke bijdrage kwam van een doorgewinterde drugsexpert van de nationale politie, die het publiek een exclusief kijkje gaf in de duistere wereld van de drugsproductie in Nederland. De geheimen van dit schimmige circuit werden ontrafeld, hopelijk als een extra waarschuwing voor wat er zich mogelijk afspeelt in de stille uithoeken van Gennep.

 

Een lokale wijkagent liet zijn licht schijnen op een ander aspect van veiligheid: inbraakpreventie in het buitengebied. Met praktische adviezen en anekdotes uit de praktijk gaf hij de aanwezigen stof tot nadenken over hoe ze hun eigendommen effectief kunnen beschermen tegen ongewenste bezoekers.

 

De woordvoerder van Meld Misdaad Anoniem deelde niet alleen inzichten in hun werkwijze maar benadrukte ook hoe belangrijk het is dat burgers verdachte situaties melden.

 

Een hoogtepunt van de avond was de toespraak van burgemeester Hans Teunissen. Met een nadruk op samenwerking riep hij op tot alertheid, onderlinge communicatie en het melden van verdachte situaties als sleutel tot het behouden van veilige buitengebieden.

 

De bijeenkomst kwam tot stand door de gedreven inzet van de werkgroep Veilig Buitengebied Gennep, met steun van LLTB, de gemeente Gennep, Meld Misdaad Anoniem, de Politie en natuurlijk Kijk Niet Weg. Samenwerking in de praktijk, met als resultaat een avond vol informatie, bewustwording en inspiratie om Gennep nog veiliger te maken.

 

Burgemeester Hans Teunissen: Kijk Niet Weg!

 

Verwant

Gennep

De eeuwenoude protestantse kerk in Gennep opent haar deuren voor een unieke inkijk in haar historische en culturele erfgoed. Voorzitter Karel Bruinsma benadrukt de...

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...