Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep

Bevolkingsonderzoek borstkanker

Het bevolkingsonderzoek borstkanker in Gennep gaat binnenkort van start, wat vrouwen tussen de 50 en 75 jaar de mogelijkheid biedt om deel te nemen aan screenings voor vroege opsporing van borstkanker.

Het bevolkingsonderzoek borstkanker in Gennep gaat binnenkort van start, wat vrouwen tussen de 50 en 75 jaar de mogelijkheid biedt om deel te nemen aan screenings voor vroege opsporing van borstkanker.

 

Dit initiatief, uitgevoerd door Bevolkingsonderzoek Nederland, heeft tot doel de kans op genezing aanzienlijk te vergroten en het aantal sterfgevallen als gevolg van borstkanker te verminderen.

 

Deelnemende vrouwen in de postcodegebieden 6591, 6595, 6596, 6598 en 6599 zullen een uitnodiging ontvangen voor het onderzoek, dat plaatsvindt in het onderzoekscentrum tegenover Jan Linders, in ’t Straatje, Gennep.

 

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland, met naar schatting één op de zeven vrouwen die er tijdens hun leven mee te maken krijgen.

 

Door borstkanker in een vroeg stadium te ontdekken, kan de kans op genezing aanzienlijk worden vergroot. Het bevolkingsonderzoek heeft als doel om jaarlijks tussen de 850 en 1075 sterfgevallen als gevolg van borstkanker te voorkomen.

 

Het bevolkingsonderzoek is specifiek gericht op vrouwen in de leeftijdsgroep van 50 tot 75 jaar en vindt eenmaal per twee jaar plaats. Het bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van de borsten, een pijnloze procedure die vrijwillig en kosteloos is.

 

Door dit onderzoek op regelmatige basis aan te bieden, wordt getracht een gelijkwaardige toegang tot de screening voor alle vrouwen in Nederland te waarborgen.

 

Op dit moment zijn er echter regionale verschillen in de toegankelijkheid van het bevolkingsonderzoek. Sommige regio’s hebben langere wachttijden of vereisen dat deelnemers verder moeten reizen naar het onderzoekscentrum.

 

Bevolkingsonderzoek Nederland streeft ernaar deze verschillen te verkleinen door mogelijk het onderzoek op andere locaties aan te bieden. Hierdoor wordt gestreefd naar een meer gelijke toegang tot het bevolkingsonderzoek voor alle vrouwen in Nederland.

 

Voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker, het maken van afspraken, het verzetten of annuleren ervan, kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Bevolkingsonderzoek Nederland.

 

Daarnaast is er ook telefonische ondersteuning beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur via 088-0001388.

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...