Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

aankoop 't Trefpunt

Gemeente Gennep

Controverse rond aankoop ’t Trefpunt

De gemeente Gennep overweegt ’t Trefpunt in Milsbeek te kopen voor 750.000 euro, boven de taxatiewaarde, wat leidt tot kritiek op financiële aspecten, vriendjespolitiek en gebrek aan transparantie, ondanks de intentie om het dorpshuis te behouden.

Een heftige discussie laait op over de geplande aankoop van het dorpshuis ’t Trefpunt in Milsbeek door de gemeente Gennep, zo meldt De Gelderlander.

 

Het vertrek van de eigenaar van ’t Trefpunt heeft lokale verenigingen in een dreigende dakloosheid gestort, waardoor een groep enthousiaste dorpsbewoners genaamd Werkgroep Dromen Denken Doen op de Milsbèk eerder al de noodklok luidde.

 

Taxatiewaarde

 

De zorgen over de toekomst van Milsbeek zonder ’t Trefpunt werden geuit, en de gemeente overweegt nu het pand te kopen. Echter, de voorgestelde aankoopprijs van 750.000 euro, boven de taxatiewaarde van 580.000 euro, heeft de wenkbrauwen doen fronsen.

 

De politieke partij RoodGroen Lokaal, in de krant vertegenwoordigd door Luc Brouwers, uit scherpe kritiek op dit financiële aspect. Brouwers vergelijkt het voorstel met een ondernemer die bij de bank zou worden weggestuurd.

 

Exploitatie

 

De toekomstige exploitatie van het dorpshuis en mogelijke duurzaamheidsinvesteringen werpen ook schaduwen vooruit. Brouwers uit zijn zorgen over het ontbreken van een concreet exploitatieplan en vreest dat de kosten van duurzaamheidsmaatregelen in de tonnen kunnen lopen.

 

De gemeente hoopt het pand te verhuren en beheren, zodat het niet alleen als dorpshuis fungeert, maar ook als een plek waar men kan genieten van eten en drinken.

 

Vriendjespolitiek

 

Naast financiële bezwaren wordt er gespeculeerd over vriendjespolitiek, met de partner van voormalig CDA-wethouder Rob Peperzak als eigenaar en beheerder van het pand. Brouwers beweert dat een marktpartij interesse had in ’t Trefpunt, maar de gemeente negeerde deze mogelijkheid.

 

Voormalig CDA-wethouder Rob Peperzak noemt de beschuldigingen van vriendjespolitiek ‘absurd’ en benadrukt dat hij sinds zijn vertrek geen invloed heeft gehad op de verkoop. Het definitieve besluit zal later deze maand vallen.

 

Burgemeester en wethouders erkennen de zorgen, maar benadrukken dat de gemeenteraad, op verzoek van een meerderheid, instemde met de hogere prijs om het dorpshuis te behouden. Ze noemen de exploitatie realistisch en zijn bezig met het uitwerken van een concreet plan.

 

Inventaris

 

Volgens D66 is er onduidelijkheid over de betaling van de inventaris. Hoewel deze voor een bedrag van 15.000 euro op de balans staat, wordt er plotseling een bedrag van 50.000 euro voor neergeteld. Deze discrepantie in prijs roept vragen op bij de partij, die het als opmerkelijk bestempelt.

 

Ondanks de ophef lijkt een meerderheid in de gemeenteraad (CDA, VVD, Elsss en de SP) vastberaden om het dorpshuis te behouden, ondanks de controversiële aankoop.

 

In september verwierf de gemeente Gennep ook de bar van De Pub in Ottersum tijdens een veiling van de inventaris. Daarnaast investeert de gemeente aanzienlijk in de transformatie van de kerk tot een multifunctionele accommodatie (MFA) in Ven-Zelderheide, en de verbouwing van D’n Toomp liep ook flink in de papieren.

 

Ondertussen groeien de zorgen over het voortbestaan van zwembad Pica Mare, waarmee de financiële ambities van de gemeente Gennep zich blijven opstapelen.

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Column

De column Bajes is nu te vinden op Gennep.News! Lees hoe de plannen voor de Houtkade de esthetiek van Gennep bedreigen en hoe Dwarsliggert...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...