Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Delegatie uit Singapore in Gennep
Delegatie uit Singapore in Gennep

Gemeente Gennep

Delegatie uit Singapore in Gennep

Een delegatie uit Singapore onderzoekt de welzijnsaanpak van de gemeente Gennep, met focus op participatie en zelfredzaamheid, zoals het ‘Welzijn op Recept’-programma. Dit benadrukt Nederland’s reputatie als bron van innovatieve initiatieven op dit gebied.

Maandagochtend verwelkomde gemeente Gennep een delegatie uit Singapore, afkomstig van het Ministerie van Transformatie en Zorg, vergezeld door een team van medische professionals. Hun missie was duidelijk: het bestuderen van de Nederlandse aanpak op het gebied van welzijn en zorg.

 

Onder begeleiding van wethouder Frank Pubben opende de gemeente de dag met een warm welkom. De bijeenkomst stond in het teken van een uitwisseling van kennis en ervaringen. Een welzijnscoach en een dorpsondersteuner/wijkverbinder deelden praktijkvoorbeelden om de Nederlandse aanpak tastbaar te maken.

 

De Nederlandse aanpak richt zich op participatie, ontmoeting en onderlinge ondersteuning, met een nadruk op zelfredzaamheid en sociale samenhang. Een opvallend voorbeeld is het ‘Welzijn op Recept’-programma, waarbij huisartsen, welzijnsinstanties en de gemeente samenwerken om zorg en welzijn te integreren.

 

De delegatie uit Singapore toonde interesse in de Nederlandse aanpak en bestudeerde de methoden grondig. Ze namen diverse ideeën mee terug naar huis. Het bezoek benadrukt de reputatie van Nederland als een bron van innovatieve zorg- en welzijnsinitiatieven, niet alleen nationaal, maar ook internationaal.

 

Met een gevoel van voldoening kijkt de gemeente terug op de ontmoeting en wacht met belangstelling af hoe hun ideeën elders in de wereld zullen worden ontvangen.

 

“Samenwerking is essentieel, zeker op het gebied van welzijn en zorg.”

 

 

Verwant

Column

Pulp, de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News bekritiseert Van Munster Recyclers voor slechte papierinzameling in Gennep, met onopgehaald oud papier dat de straten...

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...