Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep

Grensoverschrijdende fietsroutes

Verschillende gemeenten, waaronder Gennep, Bergen, Goch, Kalkar, Land van Cuijk, Uedem en Weeze, hebben samengewerkt om zes grensoverschrijdende fietsroutes te vernieuwen. Deze routes zijn gebaseerd op eerdere fietsroutes die werden geïntroduceerd in het grensoverschrijdende project Dynamic Borders.

Verschillende gemeenten, waaronder Gennep, Bergen, Goch, Kalkar, Land van Cuijk, Uedem en Weeze, hebben samengewerkt om zes grensoverschrijdende fietsroutes te vernieuwen. Deze routes zijn gebaseerd op eerdere fietsroutes die werden geïntroduceerd in het grensoverschrijdende project Dynamic Borders.

 

Het doel van dit initiatief was om de bestaande routes uit te breiden en ze nu ook door de gemeenten Uedem en Kalkar te laten lopen.

 

De vernieuwde fietsroutes bieden fietsers de mogelijkheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid, diverse landschappen en bezienswaardigheden in de grensregio. Gennep, als onderdeel van dit initiatief, biedt fietsers de kans om de charme van de gemeente en de omringende omgeving te ervaren. De regio heeft diverse natuurlijke hoogtepunten, waaronder het Reichswald, Nationaal Park De Maasduinen en het Maasheggengebied, dat erkend is als ‘UNESCO Biosphere’-gebied.

 

De fietsroutes zijn elk thematisch ontworpen om de verscheidenheid van de regio te benadrukken. Fietsers kunnen kiezen uit verschillende routes, waaronder de ansichtroute met prachtige uitzichten, de schatkamerroute die de natuurlijke schatten verkent, de remembranceroute met aandacht voor het oorlogsverleden en de wederopbouw, de heerlijkhedenroute langs kastelen en herenhuizen, het ‘Duits Lijntje’ dat de voormalige spoorwegverbinding volgt, en de bloemen- en bijenroute met aandacht voor biodiversiteit.

 

Om fietsers te informeren over de routes, zijn er folders beschikbaar die kunnen worden opgehaald bij het gemeentehuis van Gennep en bij verschillende toeristische ondernemers in de regio. Visit Land van Cuijk en het Toeristisch Platform Venlo-Maasduinen hebben samengewerkt met de gemeenten om deze actualisatie van de fietsroutes mogelijk te maken.

 

De gemeente Gennep is verheugd deel uit te maken van dit grensoverschrijdende initiatief, dat fietsliefhebbers de mogelijkheid biedt om de gemeente en de omliggende regio te verkennen. De vernieuwde fietsroutes zorgen voor een unieke ervaring waarbij Gennep als start- of rustpunt kan fungeren, met de natuurlijke en culturele bezienswaardigheden van de regio binnen handbereik.

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...