Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

A77 afslag Heijen

Gemeente Gennep

“Een zee aan zonnepanelen”

In de toekomst zou het zomaar kunnen dat je tijdens het rijden over de A73 en A77 in het Land van Cuijk en Gennep omringd wordt door zonnepanelen. Rijkswaterstaat is, volgens het Eindhovens Dagblad, samen met de gemeenten Gennep en Land van Cuijk aan het onderzoeken welke gronden geschikt zijn voor het opwekken van duurzame energie.

In de toekomst zou het zomaar kunnen dat je tijdens het rijden over de A73 en A77 in Gennep en het Land van Cuijk omringd wordt door zonnepanelen.

 

Rijkswaterstaat is, volgens het Brabants Dagblad, samen met de gemeenten Gennep en Land van Cuijk aan het onderzoeken welke gronden geschikt zijn voor het opwekken van duurzame energie.

 

Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar percelen van Rijkswaterstaat en naar zogenaamde ‘restgronden’ die niet gebruikt kunnen worden voor andere doeleinden.

 

Het zoekgebied omvat een lengte van 28 kilometer A73 tussen Cuijk en Venray en een tracé van bijna 10 kilometer A77 tussen knooppunt Rijkevoort richting Gennep en de Duitse grens.

 

Voor Land van Cuijk wordt het potentieel oppervlak geschat op zo’n 20 hectare, oftewel ruim veertig voetbalvelden. Dit zou genoeg zijn om zo’n vier- tot vijfduizend huishoudens van duurzame energie te voorzien.

 

Gemeente Gennep

 

Gemeente Gennep doet ook mee aan het project en schat het potentieel oppervlak op zo’n vier hectare. Het traject van de A77 op Genneps grondgebied, aan de Limburgse kant van de Maas, is iets meer dan 5 kilometer lang.

 

Het doel van het project is om bij te dragen aan het klimaatakkoord en continu duurzame energiemogelijkheden te onderzoeken. Het is nog niet bekend wanneer de zonneweides daadwerkelijk aangelegd worden. Momenteel verkeren de plannen nog in een verkenningsfase en moet er nog verder onderzoek gedaan worden.

 

Als de plannen doorgaan kunnen er langs de snelwegen in het Land van Cuijk en Gennep bijna 50 voetbalvelden aan zonnepanelen worden aangelegd om duurzame energie op te wekken.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Heijen

De gemeente Gennep biedt de Paardenwei in Heijen tijdelijk ter pacht aan voor begrazing van vee. Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 juli 2024 aanmelden...

Gemeente Gennep

Op 1 januari 2024 had 30,6% van de woningen in Gennep energielabel A. Slechts 6,2% had energielabel F of G. Gemiddeld heeft een woning...

Gemeente Gennep

In de gemeente Gennep gaat het minder florissant met de zonnepanelenmarkt dan elders in Nederland, allemaal door gedoe met regelingen. Ondanks een recordhoeveelheid opgewekte...