Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Elisa Balsamo Triomfeert in Gennepse Etappe van de Simac Ladies Tour Peter Gommans

Gemeente Gennep

Balsamo wint Gennepse etappe Ladies Tour

De Italiaanse wielrenster Elisa Balsamo heeft de harten van wielerfans veroverd met haar indrukwekkende overwinning in de Gennepse etappe van de Simac Ladies Tour. Balsamo, die rijdt voor het het Amerikaanse Lidl-Trek rijdt, toonde haar sprintvaardigheden en vastberadenheid terwijl ze de concurrentie versloeg op de finishlijn.

Wielrenster Elisa Balsamo, rijdend voor Team Lidl-Trek, veroverde de overwinning in de allereerste etappe van de Simac Ladies Tour. De 25-jarige Italiaanse liet haar concurrenten achter zich na een indrukwekkende rit van ongeveer 140 kilometer, met de start en finish in Gennep.

 

In een spannende massasprint claimde Balsamo de zege, terwijl Europees kampioene Lorena Wiebes de tweede plaats opeiste. Op het podium stond ook klassementsleidster Charlotte Kool, een snelle sprintster van Team DSM-Firmenich, die eerder op de eerste dag van de rittenkoers de proloog had gewonnen.

 

De Gennepse etappe van de Simac Ladies Tour was een opwindende en uitdagende rit, die niet alleen de kwaliteiten van de rensters onderstreepte, maar ook het enthousiasme van de fans in de regio aanwakkerde. De wielersport blijft groeien in populariteit, en evenementen zoals deze dragen bij aan de groeiende aantrekkingskracht van het vrouwenwielrennen.

 

De Simac Ladies Tour gaat door tot en met zondag, en op donderdag staat een individuele tijdrit van 7 kilometer in Leuven op het programma.

 

 

Elisa Balsamo

 

Elisa Balsamo, geboren op 27 februari 1998 in Cuneo, Italië, is een getalenteerde wielrenster die indruk maakt op zowel de baan als de weg. Sinds 2022 vertegenwoordigt ze het Lidl-Trek wielerteam uit Amerika.

 

Op de weg is Balsamo een wereldkampioen, ze pakte de titel in 2021 in Leuven, België, door Marianne Vos te verslaan in een sprint. Maar haar succes begon al eerder in haar carrière. Als junior werd ze drie keer wereldkampioen op de baan in 2015 en 2016, en één keer op de weg in 2016. Ze veroverde ook drie Europese titels op de baan in die jaren en nog twee toen ze bij de beloften reed in 2017.

 

Op de baan is Balsamo ook een kracht om rekening mee te houden. Ze werd tweemaal Europees kampioen in de ploegenachtervolging in 2016 en 2017 en won goud op de Europese Spelen in 2019 in dezelfde discipline. Ze behaalde brons op het WK op de baan in Berlijn in de koppelkoers.

 

Balsamo’s wielercarrière omvat ook successen op de weg, met overwinningen zoals de Trofeo Alfredo Binda in 2022 en de Gent-Wevelgem in 2022. Haar toewijding aan de sport en haar indrukwekkende prestaties maken haar een opvallende figuur in de wielrenwereld. Als lid van de Italiaanse politie sportselectie “Fiamme Oro” toont ze ook haar trots en toewijding aan haar land. Elisa Balsamo blijft een veelbelovende naam in de internationale wielerscene.

 

Foto: Peter Gommans

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Heijen

De gemeente Gennep biedt de Paardenwei in Heijen tijdelijk ter pacht aan voor begrazing van vee. Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 juli 2024 aanmelden...

Ooievaars

Twee ooievaarskuikens in Ottersum zijn geringd en geadopteerd door dorpsgenoten. De ringen, betaald door Nèvan Schoofs en Marja en Jan Peters - Nas, dragen...

Gemeente Gennep

IVN Maas en Niers biedt nu de kans om een hoogstam fruitboom te bestellen. Bestel vóór eind juni en haal jouw boom op 10...