Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De energiecoaches geven je tips waar je warm van wordt
De energiecoaches geven je tips waar je warm van wordt

Gemeente Gennep

Energieloket Gennep

Energieloket Gennep biedt gratis advies aan huis door energiecoaches, die tips geven voor energiebesparing en verduurzaming, inclusief informatie over subsidies. Het artikel benadrukt het belang van bewust energiegebruik en het opsporen van verbeterpunten in huis met behulp van de energiecoaches.

De winter staat weer voor de deur. Dus lekker de verwarming aan en ramen en deuren dicht. En als er tochtbruggen worden ontdekt, dan even dichten met pur! Dan ook nog dat stroomverbruik; ook maar even opletten dat de stekker uit het stopcontact wordt gehaald als de telefoon is opgeladen.

 

Over het gasverbruik maar helemaal te zwijgen. Lekker op 23 graden zetten is niet meer zo van deze tijd. Of toch maar wel doen?

 

Een aantal vragen, zoals hierboven, kunnen nu aan huis gratis worden geraadpleegd door het team van Energieloket Gennep.

 

Om je huis te verduurzamen, en zeker ook wat meer te besparen ten behoeve van je portemonnee, is het een goed idee om samen met de energiecoach alle plekken in je huis eens na te speuren.

 

Er zijn een aantal zaken die je zelf makkelijk kunt oplossen, zo laten de coaches weten. Zij geven advies over wat je daarbij kunt doen. Maar ook voor grotere klussen kunnen ze je adviseren over wat je kunt laten doen.

 

Denk aan spouwmuurisolatie, het dak en een kruipruimte isoleren, uitleg over HR+++ glas, zonneboiler of warmtepomp. De coaches kunnen je ook informeren over eventuele subsidies en hoe deze aan te vragen.

 

Met de apparatuur die de coaches bij zich hebben, kunnen ze ook sluipverbruikers van stroom ontdekken. De opbrengst op jaarbasis is weliswaar niet zo hoog, maar elke euro telt in het voordeel van de bewoners.

 

Gratis hulp van een energiecoach

 

Voor meer informatie ga je naar energieloketgennep.nl.

 

Verwant

Gennep

Zorgorganisatie Dichterbij plaatst 10.000 zonnepanelen op 155 locaties in Limburg, Noord-Brabant, en Gelderland. Het project, uitgevoerd door BAM Energy Systems en BAM Bouw en...

Gennep

Ylia Pattiasina's inspirerende reis van kwaliteitsmanager naar eigenaar van Interieurstudio Ylia getuigt van vastberadenheid en passie voor duurzaam interieurontwerp, waarbij ze de filosofie van...

Gennep

Scholieren verkennen met het IVN de natuur, leren over bosbeheer en ervaren duurzame educatie met schapendrijven. Een inspirerend avontuur voor milieubewustzijn en teambuilding. Meer...

N271

Heijmans voltooit N271-werkzaamheden in Plasmolen, met vooruitziendheid voor bomenaanplant. Heijmans Bouwapp sluit medio november, behalve voor vragen over resterende werkzaamheden.