Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Europapa
Europapa

Gemeente Gennep

Europapa vanaf het stadhuis?

Gemeente Gennep overweegt Europapa op stadhuisklok te laten klinken, na initiatief van 3FM-dj Wijnand Speelman om Nederlandse deelnemer Joost Klein te steunen na diskwalificatie bij Eurovisie Songfestival. Gennep onderzoekt mogelijkheden voor uitvoering.

Gemeente Gennep overweegt om het nummer Europapa dinsdag 14 mei om 12.00 uur te laten klinken op de klokken van het stadhuis. Het idee volgt op een initiatief van 3FM-dj Wijnand Speelman. Hij zoekt meerdere klokkenspelers om het nummer op zoveel mogelijk klokken door heel Nederland te laten horen.

 

Europapa

 

Na de diskwalificatie van de Nederlandse deelnemer Joost Klein tijdens het Eurovisie Songfestival, ontstond het plan. Wijnand wil de Nederlandse inzending een hart onder de riem steken. Eerder dit jaar speelde stadsbeiaardier Bauke Reitsma Europapa al in de Lebuïnustoren in Deventer.

 

Een woordvoerder van de gemeente Gennep heeft GennepNews laten weten dat ze het voorstel niet zomaar van tafel vegen en momenteel de mogelijkheden onderzoeken. Binnenkort volgt er een besluit over het laten schallen van Europapa vanaf de stadhuistoren.

 

Update: De gemeente heeft laten weten dat ze niet zullen deelnemen aan de steunbetuiging. Ze zien het niet als hun taak om dat te doen. In steden als Venlo, Vlissingen, Weesp, Groningen, Leiden, Hasselt en Eindhoven was het nummer wel te horen.

 

Streams

 

Buiten Gennep gaat Europapa wél als een speer. Het nummer verovert de wereldwijde Spotify-hitlijsten met een razendsnelle opmars. Gisteren debuteerde Joost op plek 38 in de Daily Top Songs Global van Spotify, maar vandaag staat hij zelfs op plek 25, hoger dan niemand minder dan Harry Styles!

 

Europapa domineert de Spotify-streams in verschillende landen. Van Nederland en België tot Letland staat het op nummer 1. En zelfs in Zweden en Oostenrijk verovert het een plekje in de top 10. De hitlijsten wereldwijd kleuren blauw!

 

 

Megahit

 

Voor velen in Nederland (en ook daarbuiten in Europa) was Joost een topfavoriet voor de overwinning. Zijn nummer is het meest gestreamd van alle Eurovisie-inzendingen dit jaar, en het publiek ging helemaal op tijdens het refrein.

 

De finale van het Eurovisie Songfestival liep onverwachts anders dan gepland. Joost werd op het laatste moment gediskwalificeerd, waardoor hij niet kon deelnemen aan de finale met zijn hit Europapa. Deze gebeurtenis is ongekend in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival, waar nog nooit een nummer tijdens de finales werd gediskwalificeerd.

 

Net als de unieke keuze van de EBU (European Broadcasting Union, een overkoepelende organisatie van omroepen in Europa) om Joost te diskwalificeren, heeft 3FM ook besloten om de regels te buigen. In plaats van traditioneel de 3FM Megahit op vrijdag bekend te maken, is Europapa zondag opnieuw benoemd tot 3FM Megahit.

 

Verwant

Column

Teleurstelling heerst in de nieuwe column van Dwarsliggert over Gennep's afwezigheid bij het klokkenluiden van Europapa. Het 'Klein' zijn wordt beschouwd als een statement...

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...

Gennep

Drie van de vier ooievaarskuikens in Gennep zijn overleden. Het overgebleven kuiken lijkt te kampen met een obstructie veroorzaakt door een braakbal, wat zijn...

Gennep

Gennep's jaarlijkse avondvierdaagse Wandelen tussen Maas en Niers vindt plaats van 11 tot 14 juni 2024. Routes van 5 en 10 km leiden wandelaars...