Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

tegenvaller INTOS
tegenvaller INTOS

Gemeente Gennep

Financiële tegenvaller INTOS

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen mogelijk in gevaar. Compensatie door rijksoverheid cruciaal; meer duidelijkheid bij behandeling jaarrekening 2023.

De financiële vlag hangt halfstok in Gennep, nu Stichting INTOS en de gemeente geconfronteerd worden met een onverwachte financiële tegenvaller. Na een grondige analyse blijkt dat het financiële resultaat over 2023 verre van rooskleurig is uitgevallen.

 

Het nieuws is eerder deze maand bekendgemaakt. Het nieuws is eerder deze maand bekendgemaakt door de directeur van Stichting INTOS. De verwachte tekortkoming van maar liefst € 350.000,- werpt een schaduw over de begroting van zowel Stichting INTOS als de gemeente Gennep.

 

Deze ontwikkeling kan toegeschreven worden aan verschillende factoren, waaronder trendmatige ontwikkelingen, gestegen loonkosten als gevolg van een nieuwe CAO, en incidentele uitgaven.

 

Om deze kwestie grondig aan te pakken, is er een spoedvergadering ingelast waarbij de besturen van Stichting INTOS en de gemeente Gennep samenkwamen. Hier werden de hoofden bij elkaar gestoken om de ontstane situatie te bespreken.

 

Gemeente bezuinigt niet op INTOS

 

Er wordt momenteel onderzocht of deze financiële tegenvaller een structureel karakter heeft. En hoe dit van invloed kan zijn op de begroting van komende jaren. Een belangrijk vraagstuk in dit geheel is de mate waarin de rijksoverheid zal compenseren voor de gestegen loonkosten. De antwoorden hierop zullen pas duidelijk worden bij de meicirculaire van 2024.

 

Emile Roemer bezoekt INTOS

 

INTOS

 

INTOS is een arbeidsontwikkelingsbedrijf dat zich richt op het ondersteunen van mensen bij het vinden van passend werk en het bevorderen van hun participatie op de arbeidsmarkt.

 

Verwant

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...