Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Bevrijdingsvuur van Wageningen aangekomen in Hommersum

Gemeente Gennep

Freundschafts Feuer am fünften Mai

Rond de middagklok van half twaalf was de aankomst van een groep estafettelopers met het Bevrijdingsvuur van Wageningen aangekomen in Hommersum, net over de Nederlands/Duitse grens. Vlak van te voren was burgemeester Teunissen op zijn fiets aangekomen in het kleine Duitse dorp. Foto’s en meer informatie op Gennep.News.

Rond de middagklok van half twaalf was de aankomst van een groep estafettelopers met het Bevrijdingsvuur van Wageningen aangekomen in Hommersum, net over de Nederlands/Duitse grens. Vlak ervoor was burgemeester Hans Teunissen op zijn fiets aangekomen in het kleine Duitse dorp.

 

De tocht maakte deel uit van het Bevrijdingsvuur, dat afgelopen nacht om klokslag middernacht op het 5 Mei Plein in Wageningen werd aangestoken door de 96-jarige Britse veteraan Mary Scott en burgemeester Floor Vermeulen.

 

Een groep jonge kinderen uit Hommersum had elk een Duitse en Nederlandse vlag bij zich, waarmee ze trots stonden te zwaaien. Ze hadden deze vlaggen samen met hun juffen “gebastelt”.

 

 

Het is bijzonder dat dit vriendschappelijke gebaar over de grens van onze gemeente wordt uitgereikt aan onze Duitse buren. De vervangster van de burgemeester van Goch was zeer onder de indruk om het vuur te ontvangen, zo liet ze in een toespraak weten.

 

Het vuur werd overgedragen in een vuurbaken, waarin de brandende fakkels werden gelegd door zowel burgemeester Hans Teunissen als de estafettelopers.

 

 

Verwant

Gennep

Donderdagavond hield burgemeester Hans Teunissen een toespraak ter gelegenheid van de Molukse Dodenherdenking. De herdenking vond plaats in de Eksterstraat. Als een blijk van...

Milsbeek

Op Dodenherdenking blijft de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog springlevend in Milsbeek en Gennep. Op de oorlogsbegraafplaats in Milsbeek, waar 210 gesneuvelde militairen begraven...

Gennep

Op 4 mei 2023 vond de jaarlijkse Dodenherdenking plaats bij het oorlogsmonument De Barmhartige Samaritaan in Gennep. Dit monument werd in 1953 geschonken door...

Gemeente Gennep

Op 4 mei herdenkt de gemeente Gennep op plechtige wijze de slachtoffers van oorlogsgeweld tijdens de Nationale Dodenherdenking. Dit jaar vinden er verschillende herdenkingsactiviteiten...