Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Bevrijdingsvuur van Wageningen aangekomen in Hommersum

Gemeente Gennep

Freundschafts Feuer am fünften Mai

Rond de middagklok van half twaalf was de aankomst van een groep estafettelopers met het Bevrijdingsvuur van Wageningen aangekomen in Hommersum, net over de Nederlands/Duitse grens. Vlak van te voren was burgemeester Teunissen op zijn fiets aangekomen in het kleine Duitse dorp. Foto’s en meer informatie op Gennep.News.

Rond de middagklok van half twaalf was de aankomst van een groep estafettelopers met het Bevrijdingsvuur van Wageningen aangekomen in Hommersum, net over de Nederlands/Duitse grens. Vlak ervoor was burgemeester Hans Teunissen op zijn fiets aangekomen in het kleine Duitse dorp.

 

De tocht maakte deel uit van het Bevrijdingsvuur, dat afgelopen nacht om klokslag middernacht op het 5 Mei Plein in Wageningen werd aangestoken door de 96-jarige Britse veteraan Mary Scott en burgemeester Floor Vermeulen.

 

Een groep jonge kinderen uit Hommersum had elk een Duitse en Nederlandse vlag bij zich, waarmee ze trots stonden te zwaaien. Ze hadden deze vlaggen samen met hun juffen “gebastelt”.

 

 

Het is bijzonder dat dit vriendschappelijke gebaar over de grens van onze gemeente wordt uitgereikt aan onze Duitse buren. De vervangster van de burgemeester van Goch was zeer onder de indruk om het vuur te ontvangen, zo liet ze in een toespraak weten.

 

Het vuur werd overgedragen in een vuurbaken, waarin de brandende fakkels werden gelegd door zowel burgemeester Hans Teunissen als de estafettelopers.

 

 

Verwant

Regio

Het onderzoek naar het lek in de stuw van Grave in 2023 legt pijnlijk bloot hoe communicatieproblemen tussen overheidsinstanties en veiligheidsregio’s de crisisaanpak bemoeilijkten,...

Milsbeek

Muziekvereniging Crescendo kreeg een Koninklijke Erepenning tijdens hun 100-jarig jubileum. De uitreiking vond plaats op 2 juni 2024 door burgemeester Hans Teunissen in Milsbeek....

Gennep

In Gennep is er controverse rondom het kunstwerk Onder Moeders Paraplu vanwege de artistieke waarde en de kosten van 30.000 euro. Het stadsbestuur negeert...

Gemeente Gennep

Gennep organiseerde de Regiodag Noord-Limburg met trots en enthousiasme. De dag stond in het teken van samenwerking en regionale trots.