Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep

Vraag leerlingenvervoer aan vóór 1 juli

Als ouder of verzorger kun je een vergoeding krijgen voor het vervoer van je kind naar en van de basisschool, de speciale school voor basisonderwijs of het speciaal onderwijs. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je vóór 1 juli 2023 een aanvraag indienen voor het schooljaar 2023-2024. Meer informatie op Gennep.News.

Als ouder of verzorger kun je een vergoeding krijgen voor het vervoer van je kind naar en van de basisschool, de speciale school voor basisonderwijs of het speciaal onderwijs. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je vóór 1 juli 2023 een aanvraag indienen voor het schooljaar 2023-2024.

 

De regeling voor leerlingenvervoer is bedoeld voor kinderen die door een blijvende beperking niet zelfstandig met het openbaar vervoer kunnen reizen. Je komt in aanmerking voor een vergoeding als de afstand tussen je huis en de dichtstbijzijnde school meer dan 6 kilometer bedraagt.

 

Elke aanvraag wordt apart beoordeeld. We kijken of je kind met de fiets of het openbaar vervoer naar school kan reizen. Ook houden we rekening met de inzet die we van ouders kunnen vragen, zoals het begeleiden van kinderen in het openbaar vervoer. Pas als je kind vanwege een blijvende beperking of de reistijd niet met het openbaar vervoer kan reizen, zorgen we voor aangepast vervoer, zoals een taxi.

 

Voor ouders van kinderen die naar het voortgezet speciaal onderwijs gaan, geldt dat ze geen aanspraak kunnen maken op openbaar vervoer of vervoer per fiets, tenzij het kind nog begeleiding nodig heeft bij het reizen.

 

Denk je dat je recht hebt op een vergoeding voor het vervoer in het komende schooljaar? Dien dan vóór 1 juli 2023 een aanvraag in. Je kunt een aanvraagformulier krijgen bij de gemeente via telefoonnummer (0485) 49 41 41 of via gemeente@gennep.nl.

 

Als je al gebruikmaakt van leerlingenvervoer, heb je waarschijnlijk al een formulier ontvangen. Als je dit formulier nog niet hebt ontvangen, neem dan contact op met de gemeente.

 

Voor meer informatie kun je terecht op gennep.nl/leerlingenvervoer. Hier vind je aanvullende informatie die je kan helpen bij het indienen van een aanvraag en het begrijpen van de voorwaarden en procedures rondom het leerlingenvervoer.

 

Vergeet niet dat de deadline van 1 juli 2023 nadert. Zorg ervoor dat je op tijd je aanvraag indient, zodat je eventuele vergoedingen voor het vervoer van je kind naar school kunt ontvangen. Bij twijfel of vragen kun je contact opnemen met de gemeente, zij helpen je graag verder bij het aanvragen van leerlingenvervoer.

 

Verwant

Regio

Op woensdag 24 juli om 10.00 uur kunnen kinderen deelnemen aan een educatieve bijenwandeling vanaf Boscafé Het Rimpelt in Afferden. Ontdek de prachtige natuur...

Heijen

Op vrijdag 23 februari vond de feestelijke opening plaats van de multifunctionele accommodatie (MFA) in Heijen. Met de afronding van de verbouwing is het...

Gennep

Recente Kamervragen benadrukken het belang van zwemdiploma's, met een verontrustend onderzoek dat wijst op een stijgend aantal kinderen zonder diploma bij basisschoolverlaters. De mogelijke...

Ven-Zelderheide

Basisschool De Vonder in Ven-Zelderheide onthulde een GroenBlauw schoolplein, waar natuur en water de hoofdrol spelen. Na een jaar van inzet en ontwerp, biedt...