Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

dodenherdenking Milsbeek 4 mei
dodenherdenking Milsbeek 4 mei

Gemeente Gennep

Gemeentelijke Dodenherdenking

Op 4 mei herdenkt de gemeente Gennep op plechtige wijze de slachtoffers van oorlogsgeweld tijdens de Nationale Dodenherdenking. Dit jaar vinden er verschillende herdenkingsactiviteiten plaats, waaronder een officiële gemeentelijke herdenking in Milsbeek en een herdenking bij de Barmhartige Samaritaan. Meer informatie op Gennep.News.

Op 4 mei herdenkt de gemeente Gennep op plechtige wijze de slachtoffers van oorlogsgeweld tijdens de Nationale Dodenherdenking. Dit jaar vinden er verschillende herdenkingsactiviteiten plaats, waaronder een officiële gemeentelijke herdenking in Milsbeek en een herdenking bij de Barmhartige Samaritaan.

 

De gemeente nodigt alle inwoners uit om de herdenking bij te wonen en deel te nemen aan de activiteiten.

 

De officiële gemeentelijke herdenking begint om 18.50 uur met een kerkdienst in de kerk van Milsbeek. De kerk is vanaf 18.30 uur geopend voor het publiek. Na de kerkdienst start om 19.30 uur een stille tocht naar het burgermonument, waar kransen worden gelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Vervolgens zal de stoet naar het militair ereveld lopen.

 

Om 19.50 uur worden de kerkklokken in de hele gemeente geluid, waarna om 20.00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen. Na de stilte zullen er toespraken, muziekuitvoeringen en kransleggingen plaatsvinden bij het militair ereveld. Onder andere gouverneur Emile Roemer en burgemeester Hans Teunissen zullen aanwezig zijn om hun respect te tonen.

 

De bijeenkomst wordt ook live uitgezonden via GennepNews, zodat mensen die niet aanwezig kunnen zijn de herdenking vanuit huis kunnen volgen. Rond 20.30 uur wordt de herdenking afgesloten.

 

Barmhartige Samaritaan

 

Naast de gemeentelijke herdenking zal er ook een herdenking plaatsvinden bij de Barmhartige Samaritaan in Gennep. De herdenking begint met een korte tocht vanaf het stadhuis, waarbij wethouder Peter Stevens en Bart Könings gezamenlijk een krans zullen leggen.

 

De Nationale Dodenherdenking op 4 mei is een belangrijk moment om stil te staan bij de slachtoffers van oorlog en geweld, en om respect en dankbaarheid te tonen voor de vrijheid waarin we vandaag de dag leven.

 

Verwant

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Milsbeek

Muziekvereniging Crescendo kreeg een Koninklijke Erepenning tijdens hun 100-jarig jubileum. De uitreiking vond plaats op 2 juni 2024 door burgemeester Hans Teunissen in Milsbeek....

Gennep

TSP Gennep trad op 1 en 2 juni op met een spannende en intrigerende productie genaamd Moord op Zee. GennepNews was aanwezig bij de...

Gennep

In Gennep is er controverse rondom het kunstwerk Onder Moeders Paraplu vanwege de artistieke waarde en de kosten van 30.000 euro. Het stadsbestuur negeert...