Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

dodenherdenking Milsbeek 4 mei
dodenherdenking Milsbeek 4 mei

Gemeente Gennep

Gemeentelijke Dodenherdenking

Op 4 mei herdenkt de gemeente Gennep op plechtige wijze de slachtoffers van oorlogsgeweld tijdens de Nationale Dodenherdenking. Dit jaar vinden er verschillende herdenkingsactiviteiten plaats, waaronder een officiële gemeentelijke herdenking in Milsbeek en een herdenking bij de Barmhartige Samaritaan. Meer informatie op Gennep.News.

Op 4 mei herdenkt de gemeente Gennep op plechtige wijze de slachtoffers van oorlogsgeweld tijdens de Nationale Dodenherdenking. Dit jaar vinden er verschillende herdenkingsactiviteiten plaats, waaronder een officiële gemeentelijke herdenking in Milsbeek en een herdenking bij de Barmhartige Samaritaan.

 

De gemeente nodigt alle inwoners uit om de herdenking bij te wonen en deel te nemen aan de activiteiten.

 

De officiële gemeentelijke herdenking begint om 18.50 uur met een kerkdienst in de kerk van Milsbeek. De kerk is vanaf 18.30 uur geopend voor het publiek. Na de kerkdienst start om 19.30 uur een stille tocht naar het burgermonument, waar kransen worden gelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Vervolgens zal de stoet naar het militair ereveld lopen.

 

Om 19.50 uur worden de kerkklokken in de hele gemeente geluid, waarna om 20.00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen. Na de stilte zullen er toespraken, muziekuitvoeringen en kransleggingen plaatsvinden bij het militair ereveld. Onder andere gouverneur Emile Roemer en burgemeester Hans Teunissen zullen aanwezig zijn om hun respect te tonen.

 

De bijeenkomst wordt ook live uitgezonden via GennepNews, zodat mensen die niet aanwezig kunnen zijn de herdenking vanuit huis kunnen volgen. Rond 20.30 uur wordt de herdenking afgesloten.

 

Barmhartige Samaritaan

 

Naast de gemeentelijke herdenking zal er ook een herdenking plaatsvinden bij de Barmhartige Samaritaan in Gennep. De herdenking begint met een korte tocht vanaf het stadhuis, waarbij wethouder Peter Stevens en Bart Könings gezamenlijk een krans zullen leggen.

 

De Nationale Dodenherdenking op 4 mei is een belangrijk moment om stil te staan bij de slachtoffers van oorlog en geweld, en om respect en dankbaarheid te tonen voor de vrijheid waarin we vandaag de dag leven.

 

Verwant

Gennep

Op maandag 29 mei bracht burgemeester Hans Teunissen een bezoek aan mevrouw Hendriks-Jansen, die haar 100ste verjaardag vierde. Het bezoek vond plaats in Huize...

Ven-Zelderheide

Op maandag 29 mei werden twee bijzondere inwoners uit de gemeente Gennep geëerd met een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Hans Teunissen reikte de onderscheidingen uit...

Lob van Gennep

De verplaatsing van de voetbalvelden van Achates komt steeds dichterbij. Lob van Gennep heeft samen met de gemeente Gennep, voetbalvereniging Achates en betrokken grondeigenaren...

Gennep

Donderdagavond hield burgemeester Hans Teunissen een toespraak ter gelegenheid van de Molukse Dodenherdenking. De herdenking vond plaats in de Eksterstraat. Als een blijk van...