Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep

Gennep in 2040: een kijkje in de toekomst

Hoe zou het zijn om in 2040 in Gennep te wonen? Welke veranderingen hebben zich voorgedaan en hoe ziet de stad eruit? Dankzij de Dag van de Toekomst hebben we een idee van wat de toekomst zou kunnen brengen. Bekijk de video op Gennep.News!

Hoe zou het zijn om in 2040 in Gennep te wonen? Welke veranderingen hebben zich voorgedaan en hoe ziet de stad eruit? Dankzij de Dag van de Toekomst hebben we een idee van wat de toekomst zou kunnen brengen.

 

Een groep inwoners van Gennep kwam bijeen om te brainstormen over de toekomst van hun stad. Ze keken naar verschillende scenario’s en beoordeelden welke het meest aanspraken. De discussie was levendig en er werden veel vragen gesteld over wat de toekomst zou kunnen brengen.

 

Een van de scenario’s betrof het transformeren van Gennep in een zorggemeente. In deze toekomstvisie zou de gemeente aantrekkelijker worden voor ouderen en mensen met een beperking. Maar hoe zit het met de jongeren? Zullen zij ook graag in zo’n gemeente willen wonen?

 

Een ander scenario richtte zich op toerisme en de impact daarvan op de natuur. Gennep heeft veel mooie plekken en het is belangrijk om deze te behouden. Maar toerisme kan ook een boost geven aan de lokale economie. Hoe vinden we de juiste balans?

 

Een derde scenario was gericht op de samenleving. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we voor elkaar zorgen en er een sterke gemeenschap ontstaat? Maar wie gaat dit allemaal organiseren? Vrijwilligerswerk kan soms een uitdaging zijn, vooral als mensen drukke levens hebben.

 

Als laatste werd er gekeken naar vervoer. Hoe zullen we ons in 2040 verplaatsen? Zullen we nog steeds afhankelijk zijn van de auto of zullen we meer gebruik maken van het openbaar vervoer en nieuwe technologieën?

 

De discussie was geanimeerd en er werden veel goede vragen gesteld. Na afloop kregen de deelnemers de kans om te stemmen op hun favoriete scenario. Maar in plaats van één scenario dat de voorkeur kreeg, kozen mensen voor een combinatie van de verschillende scenario’s. Dit leidde tot een nieuwe toekomstvisie die de komende maanden verder zal worden uitgewerkt.

 

Ben je niet bij de Dag van de Toekomst geweest, maar wil je toch graag je mening laten horen? Dat kan! Vul de enquête in op www.gennep.nl/toekomst en laat weten wat jouw visie op de toekomst van Gennep is. Want wie weet, misschien wordt jouw idee wel werkelijkheid in 2040!

 

Verwant

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...

Gennep

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te zinken door hoge renovatiekosten, maar de 24 uur van Gennep en een petitie getuigen van een vastberaden...

Gemeente Gennep

RoodGroen Lokaal uit zorgen over schuldhulpverleningsvertragingen bij de Kredietbank in Gennep. Joy Hillebrand stelt schriftelijke vragen aan het College, onder meer over de impact...