Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Autozegening Gennep 2022

Gemeente Gennep

Gennep on wheels: 81% heeft een rijbewijs

Acht op de tien 17-plussers in de gemeente Gennep heeft een rijbewijs, zo blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In Gennep bezit 81 procent van de inwoners van 17 jaar of ouder een autorijbewijs. Het aantal rijbewijsbezitters in Gennep is de afgelopen vijf jaar licht gestegen.

Acht op de tien 17-plussers in de gemeente Gennep heeft een rijbewijs, zo blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In Gennep bezit dus 81 procent van de inwoners van 17 jaar of ouder een autorijbewijs. Het aantal rijbewijsbezitters in Gennep is de afgelopen vijf jaar licht gestegen.

 

Aan het begin van dit jaar hadden 11.772 mensen in de gemeente Gennep een rijbewijs, terwijl dat er in 2019 11.374 waren. Gennep staat op de 231e plaats van gemeenten met relatief de meeste rijbewijsbezitters. In de gemeente Staphorst is het percentage het hoogst, terwijl het in Amsterdam het laagst is.

 

Limburg

 

In de provincie Limburg hebben in totaal 750.266 mensen een rijbewijs, wat neerkomt op ongeveer 78 procent van de inwoners ouder dan zeventien jaar. Drenthe heeft het hoogste percentage rijbewijsbezit in Nederland (83,5 procent), terwijl Noord-Holland het laagste percentage heeft (73,7 procent). In de provincie Limburg is de gemeente Mook en Middelaar koploper wat betreft rijbewijsbezit, terwijl Maastricht de hekkensluiter is.

 

Uit de gegevens blijkt dat er in totaal ruim 11,5 miljoen mensen in Nederland een Nederlands rijbewijs hebben, een stijging van 0,7 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Het aantal rijbewijsbezitters is met name toegenomen bij jongeren jonger dan twintig jaar en mensen boven de 75 jaar.

 

Desondanks ligt het aantal jonge rijbewijsbezitters nog steeds onder het niveau van vóór de coronapandemie. Dit wordt toegeschreven aan de coronamaatregelen, waarbij rijlessen werden geannuleerd en examens moesten worden uitgesteld.

 

Deze informatie is gebaseerd op gegevens van het CBS. Om gemeenten met elkaar te kunnen vergelijken, is voor elke gemeente het rijbewijsbezit per duizend inwoners boven de zeventien jaar berekend, aangezien men vanaf die leeftijd een rijbewijs mag hebben.

 

Verwant

Gennep

Op zondag 25 juni vindt de jaarlijkse Autozegening plaats op het Jacob van Tankerenplein voor de Martinuskerk. Noteer deze datum in je agenda, want...

Gennep

Op 9 juni was het een dag vol feestvreugde bij Hans de Makelaar in Gennep, toen het kantoor zijn officiële opening vierde op de...

Gennep

In Gennep hebben buurtbewoners het initiatief genomen om geveltuintjes aan te leggen bij De Doelen. Met medewerking van de gemeente en lokale sponsors streven...

Gennep

Vanmiddag vond de prijsuitreiking plaats van de Ooievaars-Tekenwedstrijd, georganiseerd door Tourist Info Gennep. Het evenement trok een grote groep enthousiaste kinderen, ouders en grootouders....