Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

onder invloed
onder invloed

Gemeente Gennep

Gennep onder invloed achter het stuur

In Gennep werden het afgelopen jaar 54,1 bestuurders per 10.000 inwoners van 15 jaar en ouder beboet voor rijden onder invloed, waarmee de gemeente op de derde plek in Limburg staat. Ondanks een landelijke daling van 10,4%, blijft het totaal aantal boetes in Limburg met 2.457 nog aanzienlijk hoger dan voor de pandemie in 2019.

Met een slok te veel op achter het stuur kruipen? Levensgevaarlijk én verboden. Toch gingen vorig jaar veel weggebruikers de mist in. In Gennep zijn het afgelopen jaar 54,1 bestuurders per 10.000 inwoners van 15 jaar en ouder betrapt en beboet voor rijden onder invloed.

 

Dit plaatst de gemeente Gennep op de derde plek in de ranglijst van Limburgse gemeenten met de meeste bekeuringen per inwoner. Zo blijkt uit een recent onderzoek van Independer op basis van de meest actuele Politiecijfers.

 

Independer bracht in kaart hoeveel weggebruikers in de provincie Limburg werden betrapt op rijden onder invloed van alcohol, drugs of bepaalde medicatie waarmee je niet de weg op mag. Menno Dijcks van Independer:

 

“We zien dat het aantal bekeuringen in Gennep hoger ligt dan het provinciale gemiddelde. Dit roept vragen op over de verkeersveiligheid en bewustwording in de gemeente.”

 

Limburg onder invloed

 

In Limburg zijn vorig jaar in totaal 2.457 boetes uitgedeeld voor rijden onder invloed. Hoewel dit een daling is van 10,4% ten opzichte van 2022, blijft het aantal boetes aanzienlijk hoger dan in het pre-coronajaar 2019 (+46,7%).

 

Voor de vergelijking van het aantal bekeuringen per 10.000 inwoners is gekozen voor de CBS groep vanaf 15 jaar, aangezien in de data ook boetes voor fietsers en brommers zitten. Hoewel alcohol voor jongeren onder de 18 verboden en extra schadelijk is, valt niet uit te sluiten dat er ook boetes zijn uitgedeeld aan jongeren.

 

Dronken bestuurder ramt politieauto

 

Verwant

Regio

Limburg heeft besloten de samenwerking met Arriva voort te zetten. De provincie handhaaft de concessie onder bestaande voorwaarden, die vertrouwelijk blijven, tot het contract...

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...