Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep zet vol in op afvalscheiding
Het milieustation aan de Groote Heeze 33 in Heijen

Gemeente Gennep

Gennep zet in op afvalscheiding

In Gennep wordt GFT-afval goedkoper, terwijl restafval duurder wordt, om afvalscheiding te stimuleren. Dit initiatief, ondersteund door Milieu Centraal, wil een duurzamere toekomst bevorderen. Inwoners worden aangemoedigd om hun afval op de juiste manier te scheiden en kunnen voor meer informatie terecht op www.gennep.nl/afval.

Gennep zet vol in op afvalscheiding. Het aanbieden van GFT-afval in de gemeente Gennep is een stuk goedkoper, terwijl het dumpen van restafval juist duurder is. Met deze maatregel hoopt de gemeente niet alleen het milieu een handje te helpen, maar ook de portemonnee van haar bewoners te ontlasten.

 

Waarom deze verandering? Het antwoord is simpel: het beter scheiden van afval is essentieel voor een duurzamere toekomst. Restafval belandt vaak in verbrandingsovens, wat schadelijk is voor het milieu, maar ook een verspilling van waardevolle grondstoffen betekent. Door afval te scheiden kunnen veel materialen gerecycled worden en krijgen ze een tweede leven.

 

Afvalscheiding

 

“Van veel afvalstoffen kunnen nieuwe spullen gemaakt worden,” benadrukt een woordvoerder van de gemeente.

 

“Het is zonde om deze waardevolle bronnen zomaar te verbranden.”

 

Maar hoe kunnen inwoners van Gennep bijdragen aan dit groene initiatief? Gelukkig zijn er tal van handige tips te vinden op de website van Milieu Centraal, variërend van het correct scheiden van afval tot het verminderen van de hoeveelheid afval die je produceert. En voor specifieke informatie over afvalinzameling in Gennep kunnen bewoners terecht op ennep.nl/afval.

 

“Door samen te werken aan een schonere en groenere toekomst kunnen we niet alleen het milieu beschermen, maar ook nog eens wat geld besparen!”

 

Recent onderzoek toont aan dat Gennepenaars slechts 33 procent van hun afval als restafval weggooien, ver onder het nationale gemiddelde. Deze cijfers onthullen ook dat 67 procent van het afval in Gennep verantwoord wordt gescheiden, een percentage dat de rest van Nederland overtreft.

 

Bovendien produceerde elke inwoner van Gennep gemiddeld 541 kilogram afval, wat hoger is dan het landelijke gemiddelde van 455 kilogram, ondanks een afname van de totale afvalberg in de stad.

 

Gennep, onderscheiden in afval scheiden

 

Verwant

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Gennep

De tweede informatiebijeenkomst over De Houtkade in Gennep presenteert het aangescherpte plan, gebaseerd op feedback van de eerste bijeenkomst en online enquêtes. Op 16...