Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Zwemles Pica Mare Gennep
Zwemles Pica Mare Gennep

Gemeente Gennep

Gratis zwemlessen?

Wellicht hebben de inwoners van de gemeente Gennep de enquête over de toekomst van het zwembad al gelezen en ingevuld. Het is een relatief korte vragenlijst. Hij staat er sinds 4 juli op, maar slechts voor 7 dagen, dus vul hem snel in dit weekend.

Wellicht hebben de inwoners van de gemeente Gennep de enquête over de toekomst van het zwembad al gelezen en ingevuld. De enquête stond maar kort op de website van de gemeente Gennep, maar er kan nog steeds gereageerd worden.

 

Het is een relatief korte vragenlijst. Hij staat er sinds 4 juli op, maar slechts voor 7 dagen, dus vul hem snel in dit weekend.

 

Waarom is een zwembad in onze gemeente belangrijk? Nederland bestaat voor 19% uit water, waar we omheen en tussenin wonen. Denk hierbij aan de Maas, de Niers en de meertjes in de natuurgebieden. Water hoeft niet diep te zijn om erin te verdrinken.

 

Het kan gebeuren door een moment van onoplettendheid, de stroming in een rivier of beek, of gewoon door uitglijden, waardoor je in het water belandt. Gelukkig kunnen de meeste mensen zwemmen.

 

Het volgen van zwemlessen zou normaal moeten zijn in ons land. Vooral jonge kinderen leren snel de zwemtechnieken beheersen. Helaas hebben niet alle kinderen de mogelijkheid om zwemlessen te kunnen betalen, waardoor ze afhaken. De armoedegrens komt voor steeds meer mensen in zicht, vooral voor jonge gezinnen met tweeverdieners is het bijna onmogelijk geworden.

 

Deze schrijnende situatie is niemand anders te verwijten dan het kabinet. Bezuinging ten koste van alle inwoners staat prominent op de agenda. Bitter is het feit dat gezinnen met jonge kinderen allerlei activiteiten moeten schrappen. Nu komt zelfs zwemles in gevaar. Het is voor hen onbetaalbaar geworden.

 

Er moet nu een krachtig statement worden gemaakt met één duidelijke eis: zwemlessen moeten gratis en verplicht worden. Op scholen moet van tevoren duidelijk worden uitgelegd hoe belangrijk het is om te kunnen zwemmen. De kinderen moeten goed worden voorbereid.

 

Daarnaast moet serieus worden gekeken naar het aantal kinderen van asielmigranten, zodat zij gelijke toegang krijgen, ongeacht of ze in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Momenteel blijkt uit de cijfers dat de meeste verdrinkingsdoden migranten zijn. Het kabinet zou zich daarvoor moeten schamen.

 

De gemeente Gennep moet niet langer afwachten op adviezen van het demissionaire kabinet, maar de rekenmachine erbij pakken en aan de slag gaan om prijsafspraken te maken voor de voortzetting van gratis zwemlessen voor kinderen en specifieke doelgroepen die nooit de kans hebben gehad om te leren zwemmen.

 

Verwant

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...