Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

herfsbladeren_gennep

Gemeente Gennep

Herfstbladeren

In onze gemeente hebben bewoners de keuze om herfstbladeren bewust op hun terrein te laten liggen voor een groenere omgeving, of om gebruik te maken van de aangeboden bladbakken voor georganiseerde opruiming. Beide opties dragen bij aan een milieuvriendelijke aanpak van herfstbladeren.

De herfst is in volle gang en in onze gemeente worden herfstbladeren op verschillende manieren verzorgd. Of het nu is door ze bewust te laten liggen op opritten en stoepen of door gebruik te maken van de aangeboden bladbakken, er zijn diverse opties om de herfstbladeren op een milieuvriendelijke manier te beheren.

 

Steeds meer bewoners kiezen ervoor om herfstbladeren bewust op hun opritten en stoepen te laten liggen. Dit ecologische gebaar draagt bij aan een groenere toekomst en een gezondere leefomgeving.

 

In plaats van het opruimen van de bladeren, kiezen veel bewoners ervoor om deze te behouden als een natuurlijke aanvulling op hun directe omgeving. Dit heeft tal van voordelen voor zowel de natuur als de mens.

 

Deze aanpak bevordert biodiversiteit en biedt een natuurlijke voedselbron en schuilplaats voor insecten en kleine dieren. Daarnaast dragen afgevallen bladeren bij aan de verrijking van de bodem, wat de groei van gezonde planten en bomen ondersteunt.

 

Bewust herfstbladeren laten liggen op opritten en stoepen kan ook helpen de bodemkwaliteit te verbeteren en de noodzaak van chemische bestrijdingsmiddelen te verminderen. Het is een positieve stap richting een groenere en duurzamere leefomgeving voor ons allemaal.

 

Bladblazers

 

Het gebruik van bladblazers is niet alleen omstreden vanwege hun milieueffecten en geluidsoverlast, maar ook vanwege hun impact op de biodiversiteit en de ecologische balans. Wanneer herfstbladeren worden weggeblazen, worden de natuurlijke schuilplaatsen en voedselbronnen voor kleine dieren zoals insecten, wormen en spinnen verstoord. Dit heeft invloed op lokale ecosystemen en kan de voedselketen ontwrichten.

 

Daarnaast dienen afgevallen bladeren als natuurlijke bemesting, wat de bodemkwaliteit ten goede komt. Het behouden van deze bladeren op de grond draagt bij aan een gezondere en vruchtbaardere bodem, wat uiteindelijk de groei van planten en bomen bevordert.

 

Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van de ecologische gevolgen van onze acties, zelfs in schijnbaar kleine dingen zoals het opruimen van herfstbladeren. Overwegen om de bladblazer in te ruilen voor milieuvriendelijke alternatieven en het laten liggen van herfstbladeren kan helpen om onze leefomgeving te verduurzamen en te beschermen.

 

Bladbakken

 

Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer georganiseerde aanpak van herfstbladeren, biedt de gemeente bladbakken op verschillende locaties in de gemeente. Deze bladbakken zijn specifiek bedoeld voor bladeren en zijn een optie om de openbare ruimte netjes en schoon te houden.

 

Hieronder een overzicht van de locaties waar je de bladbakken kunt vinden, evenals de weeknummers voor plaatsing waarop ze aanwezig zijn:

 

Gennep

Burgemeester van Banningstraat: week 43 t/m 50
Burgemeester Gilissenweg op parkeerterrein voor flat: week 43 t/m 50
Burgemeester Gilissenweg/Logterheuvel: week 43 t/m 50
Groenekruisstraat: week 43 t/m 50
Hoekweg bij nummer 23: week 43 t/m 50
Kalboerstraat (tennisclub): week 43 t/m 50
Kraaienhof: week 43 t/m 50
Korhoenstraat/Eksterstraat: week 43 t/m 50
Langeweg (bij ESP): week 43 t/m 50
Prinses Margrietstraat/Prins Hendrikstraat: week 43 t/m 50
Norbertplein: week 43 t/m 50
Picardie (Irenestraat): week 43 t/m 50
Picardie (Korhoenstraat): week 43 t/m 50
Picardie (zwembad): week 43 t/m 50
Seringenstraat / Langeweg: week 43 t/m 50
Touwslagersgroes (De Groes): week 43 t/m 50
Van Gelrestraat: week 43 t/m 50
Van Loonstraat: week 43 t/m 50
Voorhoevepark: week 43 t/m 50
Wagenstraat: week 43 t/m 50
Zuidoosterlaan: week 43 t/m 50

 

Ottersum

Blarenkamp: week 43 t/m 50
Nijmeegseweg (voetpad): week 43 t/m 50
Ravensberg: week 44 t/m 51
Wilhelminastraat (achter de kerk): week 44 t/m 3

 

Milsbeek

Achterbroek: week 44 t/m 51
De Knoot/Koenselberg: week 44 t/m 50
Gagelveld tegenover nummer 42: week 43 t/m 50
Langstraat/Kanonskamp: week 43 t/m 50
Langstraat/Oudebaan: week 44 t/m 51
Zwarteweg/Linde: week 43 t/m 50

 

Heijen

Eekhoornstraat/Boommarterstraat: week 44 t/m 50
Heesweg: week 44 t/m 50
Hoofdstraat/Kasteelstraat: week 43 t/m 50
Nieuwwijkstraat (voormalig kermisterrein): week 43 t/m 3
Smele: week 44 t/m 51

 

Ven-Zelderheide

Kerkvonder: week 43 t/m 3
Spiekerbeekstraat: week 44 t/m 50

 

Verwant

Gennep

Zes minderjarige jongens zijn in Gennep gearresteerd voor een vermeende straatroof, waarbij een minderjarige slachtoffer werd van geweld en van zijn fiets werd beroofd....

Gennep

Het Interreg-project Niers-fietspad is goedgekeurd door de Interregcommissie van euregio Rijn-Maas-Noord. Het vernieuwde fietspad beoogt een betere fietservaring en toegankelijkheid voor zowel lokale fietsers...

Gemeente Gennep

Autodelen is dé oplossing voor gedeeld autogebruik, kostenbesparing en milieuvoordeel. Ontvang gratis advies en start jouw deelauto-initiatief vandaag nog! De gemeente Gennep en Trendsportal...

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...