Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

laden
laadpaal Gennep

Gemeente Gennep

Het prijskaartje van laden in Gennep

Gennepse automobilisten betalen gemiddeld 35 cent per Kwh voor het opladen van hun elektrische auto’s, hoger dan het provinciaal gemiddelde van 34 cent. Limburg blijft over het algemeen voordelig, maar grote regionale verschillen beïnvloeden de kosten. Expert adviseert thuisladen vanwege enorme prijsverschillen tussen gemeenten.

Uit een recent onderzoek van Independer, gebaseerd op data van Eco-Movement, blijkt dat automobilisten in Gennep flink in de buidel moeten tasten voor het opladen van hun elektrische voertuigen. Met een gemiddelde van 35 cent per kilowattuur (Kwh) betalen zij meer dan het provinciale gemiddelde van 34 cent per Kwh.

 

Hoewel Limburg over het algemeen nog steeds voordelig is voor elektrisch laden, met een gemiddelde prijs die zo’n 5,6% lager ligt dan elders in Nederland, zijn er grote regionale verschillen die van invloed zijn op de portemonnee van automobilisten.

 

Zo blijkt dat in Noord-Holland automobilisten nog enigszins worden ontzien met een prijs van 33 cent per Kwh, terwijl in Zeeland automobilisten bijna de hoofdprijs betalen met maar liefst 47 cent per Kwh, nog exclusief BTW en eventuele kortingen.

 

Naast Gennep zijn er ook andere steden in Limburg waar het laden van elektrische voertuigen niet de bankrekening leegzuigt. Beek bijvoorbeeld, waar automobilisten slechts 31 cent per Kwh betalen. Ook steden als Venray, Venlo, Maastricht en Roermond bieden nog relatief betaalbare tarieven voor het bijtanken van elektriciteit.

 

Joris Kerkhof, energie-expert bij Independer, benadrukt de enorme prijsverschillen tussen gemeenten in Nederland, die kunnen oplopen tot wel 39 cent per Kwh. Dit maakt het belangrijk om goed te overwegen waar en wanneer men de auto laadt. Vooral voor mensen met zonnepanelen kan thuisladen een voordelige optie zijn, waarbij ze kunnen profiteren van zelf opgewekte goedkope stroom.

 

Het prijskaartje voor het plaatsen van een voordelige laadpaal in Gennep kan variëren tussen de €380 en €2175, afhankelijk van de klus in de meterkast en hoe ver de laadpaal van daar geplaatst moet worden. Meer afstand betekent meer graaf- en boorwerk, en een grotere hoeveelheid kabel, wat de kosten omhoog kan jagen.

 

Weinig elektrische auto’s in Gennep

 

Verwant

Column

Pulp, de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News bekritiseert Van Munster Recyclers voor slechte papierinzameling in Gennep, met onopgehaald oud papier dat de straten...

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...