Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Energielabel
Energielabel

Gemeente Gennep

Hoe duurzaam is Gennep echt?

Op 1 januari 2024 had 30,6% van de woningen in Gennep energielabel A. Slechts 6,2% had energielabel F of G. Gemiddeld heeft een woning in Gennep energielabel C. Er zijn nog veel stappen te nemen richting een energieneutrale toekomst.

In de gemeente Gennep had op 1 januari 2024 30,6% van de woningen energielabel A. Dat betekent dat deze woningen goed geïsoleerd zijn en vaak zonnepanelen of een warmtepomp hebben. De cijfers komen van Independer.

 

Energielabel C

 

Hoewel het gemiddelde energielabel in de gemeente Gennep C is, zijn er nog veel woningen (6,2%) die energielabel F of G hebben. Dit zijn vaak oudere huizen met slechte isolatie. Voor de bewoners van deze huizen is het extra belangrijk om stappen te zetten richting verduurzaming.

 

De gemeente staat er dus redelijk voor, maar er is nog veel ruimte voor verbetering. Met de juiste maatregelen en investeringen kunnen meer woningen een A-label krijgen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de bewoners.

 

In Almere heeft maar liefst 65,4% van de huizen een A-label, terwijl in Leidschendam-Voorburg slechts 16,1% dit energielabel heeft. Provincie Flevoland is de koploper qua duurzame woningen, met 53% van de huizen met energielabel A.

 

Doel

 

Het doel is om alle woningen in Nederland tegen 2050 een energielabel A te geven. Hiervoor zijn goede isolatie, duurzame verwarmingssystemen en zonnepanelen essentieel. Het verbeteren van het energielabel van een woning verhoogt niet alleen de waarde ervan, maar kan ook de maandelijkse energiekosten verlagen.

 

Subsidies

 

Er zijn diverse subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van woningen. Deze kunnen helpen bij de kosten van bijvoorbeeld isolatie en zonnepanelen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een hogere hypotheek te krijgen voor energiezuinige huizen.

 

Hoewel er plannen zijn om de salderingsregeling voor zonnepanelen af te schaffen, blijft verduurzaming belangrijk. Een goed energielabel wordt steeds belangrijker voor de waarde van een huis en de financiële voordelen die daarbij horen.

 

Zonnepanelenmarkt stort in

 

Verwant

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...

Heijen

De gemeente Gennep biedt de Paardenwei in Heijen tijdelijk ter pacht aan voor begrazing van vee. Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 juli 2024 aanmelden...

Gennep

Gennep staat klaar voor de Fietsbelevingsdag op 7 juli. Met nieuwe digitale functies en routes door de stad, belooft het een dag vol plezier...

Gennep

Het Rijssenbeekhuis in Gennep wil een nieuwe duofiets aanschaffen voor hun bewoners met geheugenproblemen. Met uw donatie kunnen zij genieten van fietstochten en uitjes....