Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

2023-06-14 Elzendaalcollege Gennep 2

Gemeente Gennep

Hoge slagingspercentages

Met groot enthousiasme worden de uitslagen van de eindexamens en herexamens ontvangen in het Land van Cuijk en Maasduinen. Ondanks de langdurige invloed van de coronamaatregelen op hun schooltijd, hebben de geslaagde leerlingen reden tot vreugde. Kijk op Gennep.News voor de slagingspercentages.

Met groot enthousiasme worden de uitslagen van de eindexamens en herexamens ontvangen in het Land van Cuijk en Maasduinen. Ondanks de langdurige invloed van de coronamaatregelen op hun schooltijd, hebben de geslaagde leerlingen reden tot vreugde.

 

Dit jaar werden er geen compensatiemaatregelen genomen om eventuele onderwijsachterstanden door de pandemie te verzachten, waardoor de behaalde slagingspercentages des te indrukwekkender zijn.

 

 

De scholen in de regio zijn verheugd en trots op de prestaties van hun leerlingen, evenals op de inzet en doorzettingsvermogen van de docenten. Zowel de leerlingen als de docenten hebben te maken gehad met de beperkingen en uitdagingen die de coronamaatregelen met zich meebrachten.

 

Het Elzendaalcollege in Boxmeer kan uitkijken naar een slagingspercentage van 92% voor de mavo, 83% voor de havo en 86% voor het vwo. In Elzendaalcollege Gennep zijn de resultaten eveneens uitstekend, met een slagingspercentage van 96% voor vmbo-tg en 100% voor zowel vmbo-kader als vmbo-basis.

 

Eindexamenleerlingen stralen!

 

Ook het Merletcollege in Cuijk kan terugkijken op mooie resultaten. Daar slaagde 100% van de leerlingen voor zowel vmbo-basis als vmbo-kader. Daarnaast behaalde 86% van de mavo-leerlingen, 88% van de havo-leerlingen en 80% van de vwo-leerlingen hun diploma.

 

Op Merletcollege Grave waren de resultaten eveneens positief, met een slagingspercentage van 100% voor vmbo-basis, 96% voor vmbo-kader, 97% voor de mavo en 82% voor de havo. Het Merletcollege Mill kan trots zijn op een slagingspercentage van 100% voor vmbo-basis en vmbo-kader, en 98% voor de mavo.

 

Metameer Stevensbeek behaalde ook uitstekende resultaten, met 100% geslaagde leerlingen voor vmbo-basis, vmbo-kader en vwo. Daarnaast slaagde 98% van de vmbo-tg-leerlingen en 89% van de havo-leerlingen. Het Metameer jenaplan in Boxmeer had een slagingspercentage van 100% voor zowel vmbo-basis als vmbo-kader, en 97% voor vmbo-tg.

 

Hoewel de resultaten van het derde tijdvak nog moeten worden meegenomen, zijn de scholen Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer vol lof over de behaalde resultaten. Ze feliciteren alle geslaagde leerlingen met hun prachtige prestaties. Ondanks de uitdagende omstandigheden hebben zij blijk gegeven van toewijding en doorzettingsvermogen.

 

 

Verwant

Gennep

Brugklassers van Elzendaalcollege-Metameer Gennep ontdekten kunst en cultuur tijdens cultuurdagen met workshops variërend van beeldende kunst tot duurzaamheidsinitiatieven, inclusief een kledingruilbeurs georganiseerd door "Doe...

Ottersum

De afgelopen dagen beleefde Ottersum een spectaculaire gebeurtenis met de tweede editie van het spetterende Flootersòm-evenement, dat bewoners van alle leeftijden samenbracht in een...

Gemeente Gennep

Ben je toe aan een korte vakantie, maar wil je niet te ver reizen? Of krijg je bezoek en hebben zij nog geen geschikte...

Gennep

Op donderdag 20 juli trok de Nijmeegse Vierdaagse, zoals gebruikelijk, door de gemeente Gennep. Voor degenen die niet persoonlijk aanwezig konden zijn, was er...