Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep

Hondenbeleid afgesloten

Gemeente Gennep sluit Hondenbeleid af door onhaalbare speelplaatslocaties. Ondanks hindernissen blijven regels tegen hondenoverlast gehandhaafd. Integratie van vuilnisbakken en aanleg van speelplaatsen worden voortgezet voor leefbaarheid.

Na enkele tegenslagen bij de uitvoering heeft de gemeente Gennep besloten om het Hondenbeleid af te sluiten. Dit volgt op het niet kunnen realiseren van twee geplande hondenspeelplaatsen vanwege onvoorziene omstandigheden.

 

Hondenbeleid

 

In 2015 werd het Hondenbeleid geïnitieerd door de gemeenteraad van Gennep om overlast door honden(poep) te verminderen. Het omvatte verschillende maatregelen zoals strengere handhaving, extra vuilnisbakken, en de aanleg van hondenspeelplaatsen waar nodig.

 

Helaas bleken de beoogde locaties voor twee hondenspeelplaatsen, in Milsbeek en Gennep-West, niet haalbaar. Grond in Milsbeek kon niet beschikbaar worden gesteld vanwege hoogwaterbescherming. In Gennep-West een woningbouwproject de voorkeur kreeg boven de aanleg van een speelplaats voor viervoeters.

 

Tegenslagen

 

Het college van burgemeester en wethouders heeft na een vruchteloze zoektocht naar alternatieve locaties besloten niet actief verder te zoeken naar geschikte locaties in de genoemde gebieden. Toch sluit de gemeente niet uit dat er in de toekomst situatieafhankelijk gehandeld zal worden als zich nieuwe haalbare kansen voordoen.

 

Ondanks deze tegenslagen blijven de bepalingen over hondenoverlast onderdeel van de Algemene Plaatselijke Verordening, wat de continuïteit van de acties uit het Hondenbeleid waarborgt.

 

VIDEO: Eerste hondenspeelplaats

 

De extra vuilnisbakken en de hondenpoepzuiger zijn inmiddels geïntegreerd in het reguliere beheer en onderhoud van de gemeente. De aangelegde hondenspeelplaatsen zullen te zijner tijd worden opgenomen in het definitieve Omgevingsplan van Gennep.

 

Met het afronden van het Hondenbeleid, ondanks enkele hindernissen, hoopt de gemeente Gennep de leefbaarheid in de gemeente te verbeteren en overlast door honden(poep) effectief aan te pakken.

 

Verwant

Gennep

Pieter Arts exposeert van 26 mei tot 30 juni schaalmodellen van regionale kerken in Museum Het Petershuis in Gennep. Op 4 juni houdt Antoine...

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep overweegt Europapa op stadhuisklok te laten klinken, na initiatief van 3FM-dj Wijnand Speelman om Nederlandse deelnemer Joost Klein te steunen na diskwalificatie...

Gennep

Het Veteranen Anjerperk opent op het Vrijheidsplein in Gennep, als eerbetoon aan veteranen. Burgemeester Hans Teunissen leidt de ceremonie, waarbij de laatste anjers worden...