Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Zorgcentrum Norbertushof Gennep

Gemeente Gennep

Honderdplussers in Gennep

Gennep onderscheidt zich met 1,9 honderdplussers per 1000 tachtigplussers, terwijl Limburg en Nederland een groeiend aantal honderdplussers zien, volgens CBS-cijfers. Nederland presteert gemiddeld in vergelijking met andere Europese landen in deze demografische trend.

In de gemeente Gennep wonen 1,9 honderdplussers per 1000 tachtigplussers, dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van een nieuwe analyse voor Nederland in cijfers.

 

Limburg

 

Limburg als provincie heeft ook een aanzienlijk aantal honderdplussers. Begin dit jaar waren er 155 mensen van honderd jaar of ouder in Limburg, voornamelijk vrouwen.

 

Slechts 14 mannen in Limburg bereikten deze mijlpaal. Bovendien waren er 131 mensen van 99 jaar oud, wat suggereert dat velen van hen nu honderd zijn.

 

Nederland

 

In heel Nederland zien we een stijging van het aantal honderdplussers. Begin dit jaar waren er 2572 mensen van honderd jaar of ouder in Nederland, meer dan twee keer zoveel als twintig jaar geleden.

 

Het CBS voorspelt dat Nederland tegen 2040 meer dan 5000 honderdplussers zal hebben.

 

Europa

 

Als we Nederland vergelijken met andere Europese landen, zien we dat Nederland gemiddeld presteert als het gaat om honderdplussers per duizend tachtigplussers.

 

Nederland had in 2022 een verhouding van 3,0, terwijl landen als Ierland veel meer honderdplussers hebben (15,4) en sommige Oost-Europese landen er minder hebben.

 

Deze cijfers laten zien dat Gennep, Limburg en Nederland als geheel bijdragen aan de groeiende groep honderdplussers.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep scoort lager dan het nationale rookgemiddelde, maar ziet een opkomst in tienerrokers en e-sigaretten. Lokale inspanningen en leiders zoals Wethouder Frank Pubben streven...

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...