Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

achterstanden schuldhulp
Gemeentehuis Gennep

Gemeente Gennep

Huisvestingsachterstand

Gennep kampt met een achterstand in het huisvesten van statushouders, nu de doelstelling is bijgesteld naar achttien in plaats van 27. De verandering komt doordat de Immigratie- en Naturalisatiedienst minder verblijfsvergunningen verleent, wat vertraging veroorzaakt in het huisvestingsproces en de asielketen.

In Gennep ligt de huisvesting van statushouders, dat zijn asielzoekers met een verblijfsvergunning, niet op schema. De gemeente moet in de laatste twee maanden van het jaar nog twaalf mensen onderdak bieden om aan de herziene doelstelling te voldoen.

 

Eerder werd gedacht dat Gennep 27 statushouders zou moeten huisvesten, maar nu is dat aantal bijgesteld naar achttien. Demissionair staatssecretaris Christophe van der Maat (Justitie en Veiligheid) heeft de doelstelling voor alle gemeenten verlaagd.

 

Dit komt doordat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) minder verblijfsvergunningen verleent en er ook minder nareizigers zijn. De IND zelf loopt echter ook achter op schema, wat resulteert in minder nieuwkomers die aan gemeenten worden toegewezen. Dit leidt tot vertraging in het huisvestingsproces en in de gehele asielketen.

 

Gennep begon het jaar met een voorsprong van één statushouder en moest volgens de nieuwe doelstelling nog zeventien mensen huisvesten. Tussen 1 juli en 1 november heeft de gemeente echter slechts onderdak geregeld voor vijf statushouders, zoals blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

 

Het Rijk benadrukt dat gemeenten die begin november op 70 procent van hun doelstelling zaten, nog op koers liggen om hun doel te behalen. Gennep behoort echter niet tot deze groep.

 

Verwant

Gennep

Gemeente Gennep subsidieert met 3000 euro de tweede druk van het Holocaust-boek "En toen waren ze weg", maar weigert zelf de voorgestelde 150 exemplaren...

Carnaval

De Mé.rtzitting in Gennep introduceert een toegangsprijs van 5 euro met polsbandjes vanwege veiligheidszorgen en drukte tijdens vorig jaar. Meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...