Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

loterij

Gemeente Gennep

In Gennep wonen meer dan 100 miljonairs

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat anderhalf procent van de Gennepse huishoudens een vermogen heeft van meer dan een miljoen. Gennep telt 7.105 huishoudens, waarvan 1,5 procent een vermogen van 1 miljoen of meer heeft. Dat zijn dus ruim 100 huishoudens.

In 2016 kwamen er in Nederland ongeveer 6000 miljonairshuishoudens bij. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat anderhalf procent van de Gennepse huishoudens een vermogen heeft van meer dan een miljoen.

 

Gennep telt 7.105 huishoudens, 1,5 procent is dus ruim 100 huishoudens. Even vergelijken met de omliggende gemeenten dan maar: procentueel heeft Mook en Middelaar de meeste huishoudens met een vermogen boven het miljoen.

 

  1. Mook en Middelaar 2,5%
  2. Boxmeer 2%
  3. Berg & Dal, Gennep 1,5%
  4. Bergen, Cuijk 1,3%

 

In Nederland wonen in totaal ruim 112 duizend miljonairshuishoudens. De meeste in het Noord-Hollandse Laren (10,3 procent van de huishoudens), de minsten in het Limburgse Kerkrade.

 

Het CBS onderzoekt de Nederlandse miljonairs elk jaar sinds 2006. Niet eerder waren er zoveel (112.000) huishoudens met een vermogen van meer dan 1 miljoen euro (exclusief eigen woning en eventuele hypotheek) in Nederland.

 

Wil je zelf ook miljonair worden? Je kunt wachten op die dag dat alle cijfertjes op je lot overeen komen met de getrokken nummers maar de meeste miljonairs zijn werkzaam in de landbouw, en dan met name de melkveehouderij. De handel en de zorg scoren ook goed. Net als financiële, zakelijke en specialistische dienstverleners.

 

Bron: cbs.nl

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Gennep blijven inwoners gemiddeld bijna tien jaar op hetzelfde adres wonen, volgens CBS-gegevens. Woonduur neemt toe met de leeftijd, maar meer dan de...

Gemeente Gennep

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kunnen we ons schrap zetten voor de grootste stijging in gemeentebelastingen sinds 2007. De verwachting is...

Gemeente Gennep

In Gennep werden het afgelopen jaar 54,1 bestuurders per 10.000 inwoners van 15 jaar en ouder beboet voor rijden onder invloed, waarmee de gemeente...

Gemeente Gennep

In en rondom Gennep lijkt de behoefte aan nieuw zorgpersoneel af te nemen, zo blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de...