Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

loterij

Gemeente Gennep

In Gennep wonen meer dan 100 miljonairs

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat anderhalf procent van de Gennepse huishoudens een vermogen heeft van meer dan een miljoen. Gennep telt 7.105 huishoudens, waarvan 1,5 procent een vermogen van 1 miljoen of meer heeft. Dat zijn dus ruim 100 huishoudens.

In 2016 kwamen er in Nederland ongeveer 6000 miljonairshuishoudens bij. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat anderhalf procent van de Gennepse huishoudens een vermogen heeft van meer dan een miljoen.

 

Gennep telt 7.105 huishoudens, 1,5 procent is dus ruim 100 huishoudens. Even vergelijken met de omliggende gemeenten dan maar: procentueel heeft Mook en Middelaar de meeste huishoudens met een vermogen boven het miljoen.

 

  1. Mook en Middelaar 2,5%
  2. Boxmeer 2%
  3. Berg & Dal, Gennep 1,5%
  4. Bergen, Cuijk 1,3%

 

In Nederland wonen in totaal ruim 112 duizend miljonairshuishoudens. De meeste in het Noord-Hollandse Laren (10,3 procent van de huishoudens), de minsten in het Limburgse Kerkrade.

 

Het CBS onderzoekt de Nederlandse miljonairs elk jaar sinds 2006. Niet eerder waren er zoveel (112.000) huishoudens met een vermogen van meer dan 1 miljoen euro (exclusief eigen woning en eventuele hypotheek) in Nederland.

 

Wil je zelf ook miljonair worden? Je kunt wachten op die dag dat alle cijfertjes op je lot overeen komen met de getrokken nummers maar de meeste miljonairs zijn werkzaam in de landbouw, en dan met name de melkveehouderij. De handel en de zorg scoren ook goed. Net als financiële, zakelijke en specialistische dienstverleners.

 

Bron: cbs.nl

 

Verwant

Gemeente Gennep

Acht op de tien 17-plussers in de gemeente Gennep heeft een rijbewijs, zo blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek...

Gemeente Gennep

In Gennep leeft een groot deel van de mensen hun dagelijkse leven, dromend van een fortuin dat hun leven zou veranderen. Maar voor sommige...

Regio

In een open brief die vrijdag naar het Limburgs Parlement is verstuurd, roepen de Limburgse Taalorganisaties, gebundeld in het Hoes veur 't Limburgs, op...

Gemeente Gennep

In de gemeente Gennep zijn vorig jaar meer nieuwe huizen gebouwd dan het jaar ervoor. Dit is in lijn met de trend in Nederland....