Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Fietstocht Gennep – Ottersum – Ven Zelderheide

Gemeente Gennep

IVN: Fietstocht door Gennep, Ottersum en ’t Ven

Gennep, Ottersum en Ven Zelderheide bieden fietsliefhebbers de perfecte gelegenheid om te genieten van een prachtige fietstocht door betoverende landschappen en bijzondere tuinen. Deze schilderachtige route neemt deelnemers mee op een avontuur dat de zintuigen prikkelt en de schoonheid van de natuur onthult.

Gennep, Ottersum en Ven Zelderheide bieden fietsliefhebbers de perfecte gelegenheid om te genieten van een prachtige fietstocht door betoverende landschappen en bijzondere tuinen. Deze schilderachtige route neemt deelnemers mee op een avontuur dat de zintuigen prikkelt en de schoonheid van de natuur onthult.

 

Op zaterdag 3 juni tussen 11.00 en 14.00 uur start de fietstocht bij de volkstuin in Gennep. Het evenement begint met een informatiestand van IVN Maas en Niers, waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de fascinerende wereld van roofvogels. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met deze majestueuze vogels voordat de fietsrit van start gaat.

 

Vanuit Gennep vervolgt de route naar het pittoreske dorpje Ottersum, dat bekend staat om zijn fraaie tuinen. Hier krijgen deelnemers de gelegenheid om de prachtige tuin van Jacques en Lidy te bewonderen. Met kleurrijke bloemen, geurige planten en een serene sfeer is dit een perfecte plek om even tot rust te komen en te genieten van de schoonheid van de natuur.

 

De fietstocht eindigt in Ven Zelderheide, waar twee opvallende kwekerijen de bezoekers verwelkomen. Ten eerste is er de kwekerij van Marcel de Wagt, bekend om zijn unieke en kleurrijke vaste planten. Een bezoek aan deze kwekerij zal zeker degenen inspireren die hun tuin willen transformeren met opvallende flora. Daarnaast is er de kruidenkwekerij Heleno, waar bezoekers hun zintuigen kunnen prikkelen met de geurige aroma’s van diverse kruiden. Een geweldige kans om nieuwe smaken te ontdekken voor culinaire creaties.

 

De fietstocht beslaat ongeveer 7 kilometer en kan op eigen tempo worden afgelegd. Bij de startlocatie ontvangen deelnemers een handig routekaartje om de weg te vinden. Het is verplicht om je van tevoren aan te melden via de website van IVN Maas en Niers.

 

Deelname aan deze prachtige fietstocht is gratis, waardoor het een geweldige gelegenheid is om samen met familie, vrienden en buren van de natuur te genieten. Zorg ervoor dat je fiets in topconditie is, neem je favoriete snacks mee en bereid je voor op een heerlijk avontuur in de prachtige omgeving.

 

Mis deze kans niet om betoverende tuinen en bijzondere plekken te verkennen tijdens deze onvergetelijke fietstocht van Gennep naar Ottersum en Ven-Zelderheide. Meld je vandaag nog aan en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring!

 

Verwant

Ottersum

VIOS organiseert jaarlijkse bloemenactie in Ottersum op 29 september, met prachtige astromeria's en gerbera's te koop voor € 5,50 per bos. De vereniging hoopt...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.