Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Wethouder Frank Pubben leidt de weg - Gemeente Gennep neemt initiatief in Integraal Zorg Akkoord Mooi Maasvallei
Wethouder Frank Pubben leidt de weg - Gemeente Gennep neemt initiatief in Integraal Zorg Akkoord Mooi Maasvallei

Gemeente Gennep

IZA Mooi Maasvallei

Wethouder Frank Pubben van Gennep leidde de presentatie van het transformatieplan IZA Mooi Maasvallei. Het plan, gericht op groeiende zorgvraag tegen 2030, benadrukt betrokkenheid van inwoners, thuiszorg en regionale samenwerking. Het werd overhandigd door voorzitter Pauline Terwijn aan Marcel Meijer van Coöperatie VGZ.

Wethouder Frank Pubben van de gemeente Gennep stond afgelopen woensdag paraat tijdens de overhandiging van het transformatieplan IZA (Integraal Zorg Akkoord) Mooi Maasvallei. Dit plan vormt het antwoord op de groeiende vraag naar zorg, die naar verwachting tegen 2030 verdubbeld zal zijn, terwijl de beschikbare capaciteit gelijk blijft.

 

Met een focus op drie belangrijke pijlers – het betrekken van inwoners, het bevorderen van zorg thuis en in de wijk, en het organiseren van zorg en welzijn in een uitgebreid netwerk – hoopt het plan een duurzame oplossing te bieden voor de uitdagingen die de toekomst brengt.

 

Wat dit plan uniek maakt, is de nauwe samenwerking tussen verschillende belanghebbenden, waaronder inwoners, zorgaanbieders, gemeenten, scholen en werkgevers in de regio Brabant Noordoost-oost en de kop van Noord-Limburg, aldus de gemeente.

 

De voorzitter van Mooi Maasvallei, Pauline Terwijn, was aanwezig om het transformatieplan officieel te overhandigen aan Marcel Meijer, alliantiemanager bij Coöperatie VGZ. Gemeente Gennep:

 

“Deze gezamenlijke inspanningen benadrukken de noodzaak en het belang van samenwerking om een toekomstbestendig zorgsysteem te creëren dat klaar is om de uitdagingen van morgen aan te gaan.”

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

Pieter Arts exposeert van 26 mei tot 30 juni schaalmodellen van regionale kerken in Museum Het Petershuis in Gennep. Op 4 juni houdt Antoine...

Gemeente Gennep

Noord-Limburg introduceert nieuwe fietsroutes langs de Maas, waar fietsers kunnen genieten van historie, natuur en religie. Met 18 routes variërend van kort tot lang,...