Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente, Gennep, speelruimtes, centrale, kernspeeltuinen, inwoners, kinderen, inspraak, sociale, interactie, bevorderen, speelplezier, leeftijden, stimuleren
Woensdag 14 juni was het nationale buitenspeeldag

Gemeente Gennep

Kernspeeltuinen

Gemeente Gennep transformeert speelruimtes tot centrale kernspeeltuinen, waarin inwoners, inclusief kinderen, inspraak hebben. Het doel: sociale interactie bevorderen en speelplezier voor alle leeftijden stimuleren.

In Gennep hebben ze grootse plannen voor de speeltuinen in verschillende dorpen. De gemeente heeft besloten om te gaan voor kernspeeltuinen. Wat zijn dat nou eigenlijk? Nou, dat zijn grotere speeltuinen die echt centraal staan in de dorpen.

 

En die speeltuinen worden niet zomaar opgezet, nee, er wordt goed nagedacht over wat er allemaal moet komen. Wat maakt deze speeltuinen zo speciaal? Nou, ze worden niet alleen ontworpen voor kinderen, maar ook voor volwassenen, ouderen en mensen met een beperking.

 

Zo willen ze ervoor zorgen dat iedereen samen kan komen om te spelen en elkaar te ontmoeten. Dat is belangrijk, want zo kunnen mensen sociaal isolement voorkomen en lekker samen plezier maken.

 

Wethouder Janine van Hulsteijn benadrukt de noodzaak van kernspeeltuinen als centrale focus, met vier in Gennep, twee in Milsbeek, twee in Ottersum, en één elk in Heijen en Ven-Zelderheide.

 

Kernspeeltuinen

 

Maar wat komt er dan allemaal in die speeltuinen? Nou, dat bepalen de inwoners zelf! Vooral de kinderen mogen meedenken over welke speeltoestellen er moeten komen. Zo voelen ze zich echt betrokken bij hun eigen buurt.

 

En niet alleen dat, ook oudere kinderen tot en met 12 jaar worden niet vergeten. Er komen genoeg uitdagende speeltoestellen voor hen, zodat ook zij zich kunnen vermaken.

 

En weet je wat het leuke is? Inwoners worden aangemoedigd om zelf met ideeën te komen voor de speeltuinen. Als ze een goed plan hebben, krijgen ze zelfs financiële steun van de gemeente! Zo kunnen ze samen hun eigen speeltuin maken en ervoor zorgen dat het een plek wordt waar iedereen graag komt.

 

De gemeente Gennep hoopt dat deze vernieuwde speeltuinen niet alleen zorgen voor meer speelplezier, maar ook voor meer gezelligheid en samenhorigheid in de dorpen. En dat klinkt als een fantastisch plan, toch?

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...

Gennep

Op Paaszaterdag 30 maart vindt in Gennep de jaarlijkse Norbertus Wandeltocht plaats, georganiseerd door Stichting Vrienden van Norbertus. Het evenement heeft tot doel fondsen...