Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep

Koningsdag in gemeente Gennep

Koningsdag in de Gemeente Gennep biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud, van Koningsspelen bij SV Vitesse ’08 tot rommelmarkten en kleurwedstrijden. Feestvierders kunnen genieten van muziek en lekkernijen op het Jan Lindersplein, terwijl Milsbeek en Heijen ook hun eigen festiviteiten organiseren.

Op zaterdag 27 april staat de gemeente Gennep weer in het teken van Koningsdag, een dag die bol staat van gezelligheid, activiteiten en samenzijn. Van jong tot oud, er is voor iedereen wat te beleven tijdens deze feestelijke dag.

 

Koningsdag 2024

 

Eén van de hoogtepunten van Koningsdag is traditioneel de Koningsspelen bij SV Vitesse ’08. Op de sportvelden van de vereniging kunnen basisschoolkinderen zich van 10.00 uur tot 14.00 uur vermaken met allerlei spelletjes en activiteiten, georganiseerd door SV Vitesse ’08, Jong Nederland Gennep en Wijkraad Gennep-Zuid.

 

Van schminken tot uitdagende sportcompetities, er is voor ieder wat wils. En terwijl de kinderen zich vermaken, kunnen ouders genieten van een hapje en een drankje, want aan eten en drinken zal geen gebrek zijn.

 

Rommelmarkt

 

Voor de vroege vogels is er ook een rommelmarkt op het parkeerterrein van SV Vitesse ’08 van 8.00 uur tot 11.00 uur. Een uitgelezen kans om op zoek te gaan naar verborgen schatten of om zelf spullen een tweede leven te geven. Staangeld varieert van €5 tot €15, dus er is ruimte voor zowel de kleine als de grote schatjagers.

 

Feestje aan de gracht

 

Feestvierders kunnen ook terecht op het Jan Lindersplein voor een bijzonder evenement, georganiseerd door De Stadsherberg en Xtra Lunchcafé. Verdere details worden binnenkort bekendgemaakt, maar één ding is zeker: het belooft een onvergetelijke dag te worden vol muziek, dans en lekkernijen.

 

Ven-Zelderheide

 

In Ven-Zelderheide wordt Koningsdag gevierd met een scala aan activiteiten voor jong en oud. Van een levendige rommelmarkt tot een kleurrijke versierde fietsjes optocht, er valt van alles te beleven. Kinderen kunnen zich uitleven op de stormbaan, springen op het springkussen of hun creativiteit tonen tijdens de kleurwedstrijd.

 

Milsbeek

 

In Milsbeek staat Koningsdag in het teken van pure kinderpret. Op het schoolplein van Basisschool De Drie Vijvers komen kinderen samen om te genieten van een uitgebreid programma aan activiteiten. Van springkussens tot knutselworkshops, van een kleurwedstrijd tot een smakelijke traktatie, er is geen gebrek aan vermaak voor de kleintjes.

 

En natuurlijk wordt ook de traditionele stoet door de straten van Milsbeek niet overgeslagen, waarbij de mooist versierde fietsen en kleurplaten in het zonnetje worden gezet.

 

Heijen

 

Tot slot wordt ook in Heijen Koningsdag gevierd met een scala aan leuke spellen en activiteiten, georganiseerd door het lokale Oranje Comité. Of het nu binnen is bij D’n Toomp of buiten, het belooft een gezellige middag te worden voor jong en oud.

 

Kortom, Koningsdag 2024 in de gemeente Gennep staat garant voor een dag vol feestelijk vertier en onvergetelijke momenten. Dus noteer zaterdag 27 april alvast in je agenda en vier deze bijzondere dag samen met de hele gemeenschap!

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep overweegt Europapa op stadhuisklok te laten klinken, na initiatief van 3FM-dj Wijnand Speelman om Nederlandse deelnemer Joost Klein te steunen na diskwalificatie...

Sport

VIOS/SPES heerst over ODC met een overtuigende 11-2 overwinning in de Topklasse A. Ondanks blessures van Moon Arts en Desiree Bergmans, schitterde Elle Bindels...

Sport

Een kettingbotsing in de buurt van Oeffelt leidde tot de afgelasting van de wedstrijd tussen VV Heijen en Vorstenbosche Boys. Ondanks de teleurstelling maakten...