Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Maas Cleanup - Gennep Schoon
Maas Cleanup Gennep Schoon brandweer

Gemeente Gennep

Maas Cleanup – Gennep Schoon 2024

Gemeente Gennep organiseert op 23 maart 2024 de Maas Cleanup – Gennep Schoon, waar verenigingen en stichtingen worden opgeroepen om met minimaal 10 personen de Maasoevers vrij te maken van zwerfafval. Deelnemers ontvangen een vergoeding van €100, aanmelden kan tot 12 januari 2024.

In navolging van voorgaande jaren zet de gemeente Gennep zich ook in 2024 in voor een schone en gezonde Maas. Het project Maas Cleanup – Gennep Schoon staat gepland op zaterdag 23 maart en biedt verenigingen en stichtingen de kans om samen de oevers van de Maas en de Niers te ontdoen van zwerfafval.

 

Langs elke 100 meter Maasoever liggen meer dan 1000 stuks afval. Dit nog buiten beschouwing gelaten, veroorzaakt dit afval ernstige grond- en watervervuiling. De Maas Cleanup day is dan ook niet slechts een wens, maar een absolute noodzaak. Achtergelaten afval tast namelijk de biodiversiteit en de waterkwaliteit aan. Een schone Maas betekent betere toegang tot schoon drinkwater en een leefomgeving vrij van vervuiling voor zowel mens als dier.

 

Maas Cleanup – Gennep Schoon

 

Deelnemers dienen een groep te vormen van minimaal 10 en maximaal 15 personen om een specifiek tracé op te schonen. Er moeten minstens 10 volwassenen deelnemen, met als veiligheidsmaatregel geen deelname van kinderen onder de 12 jaar. Jongeren tussen de 12 en 17 jaar moeten in het bezit zijn van zowel hun A als B zwemdiploma. Voor elke jongere onder de 18 jaar moet een volwassene deelnemen die verantwoordelijkheid draagt.

 

Indien u wilt bijdragen aan een schoner milieu en tegelijkertijd de financiën van uw vereniging wilt aanvullen, biedt deelname aan Maas Cleanup-Gennep Schoon de uitgelezen kans. Deelnemende stichtingen en verenigingen ontvangen een vergoeding van € 100,-.

 

Voor meer informatie, inclusief het aanmeldformulier en de deelnamevoorwaarden, kunt u telefonisch contact opnemen of de benodigde documenten downloaden via de website (link extern). Eventuele vragen kunnen gericht worden aan de gemeente via telefoonnummer 0485-494141 of per mail via gemeente@gennep.nl. Aanmelden is mogelijk tot en met vrijdag 12 januari 2024.

 

Verwant