Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Maddy hondenbelasting
Maddy hondenbelasting

Gemeente Gennep

Maddy ontleed Gennep’s “blaftaxwaanzin”

In de gemeente Gennep, waar zelfs de straatkatten zich hebben verenigd om te protesteren tegen het gebrek aan fiscale gelijkheid, heeft Maddy, de lokale woef-revolutionair en meesteres van de diplomatieke blaf, haar snuit diep in de belastingchaos gestoken. Meer informatie op Gennep.News

In de gemeente Gennep, waar zelfs de straatkatten zich hebben verenigd om te protesteren tegen het gebrek aan fiscale gelijkheid, heeft Maddy, de lokale woef-revolutionair en meesteres van de diplomatieke blaf, haar snuit diep in de belastingchaos gestoken.

 

Met een norse blik die zelfs Maarten van Rossum zou doen denken: “Misschien moet ik dat ook eens proberen,” heeft Maddy haar ongezouten mening gegeven over deze belastingwaanzin voor harige vrienden.

 

Zeg Maddy, wat is jouw kijk op de hondenbelasting hier in Gennep?

“Woef! Serieus, ik hoorde dat die belasting amper voor ons, honden, wordt gebruikt. Ze beweren speelplaatsen, maar wie weet waar dat geld écht naartoe gaat. Misschien naar de lokale cortenstaalfabriek?”

 

Er zijn inderdaad nieuwe speelplaatsen gebouwd. Wat vind je daarvan?

“Grrr! Het is om over te grommen. Voor dat geld zouden die nieuwe tweebeners zonder reuk- en blafvermogen beter een cursus ‘herken het verschil tussen een tennisbal en een kluif‘ kunnen volgen.

 

En wat vind je van de verplichting om poep op te ruimen?

“Als ik twee rechterpoten had, ruimde ik mijn eigen poep wel op. Van nature poepen wij het liefst in een bos, diep in de struiken. Niet gedwongen op of langs een pad omdat ze ons aan het lijntje houden van maar één meter lang. Maar ja, dat is de wet van de instinctloze gemeente dan weer. Misschien moeten we Dion Graus of Martin Gaus inhuren om hier een training ‘hoe praat je met je hond over hygiëne‘ te geven.”

 

Blaftaxtarieven in Gennep (per jaar):

– Eerste hond: €63,00 (of 100 smakelijke botten)
– Iedere volgende hond: €88,80 per hond (of een stevige knuffel)
– Kennel: €415,80 (of een jaarvoorraad aan kauwspeeltjes)

 

In het belastingcircus van Gennep lijken hondenbezitters de hoofdrol te spelen in een regelrechte farce, aldus Maddy. “De kennelbelasting doet vermoeden dat de ambtenaren denken dat onze harige vrienden een permanent verblijf hebben geboekt in een weelderig vijfsterrenhondenresort, compleet met roomservice voor pootjes en massagesessies voor de staart.”

 

Terwijl Maddy haar snuit begraaft in de blaftaxwetgeving, vraagt de gemeente zich waarschijnlijk af of hun belastingbeleid niet meer lijkt op een surrealistisch hondenavontuur dan op serieuze financiële planning.

 

“Misschien moet Maurice de Hond worden ingeschakeld om een peiling te doen over de publieke opinie onder viervoeters?”

 

En wie weet, misschien is dat wel het begin van een nieuwe era waarin viervoeters belastingvrij door het land kunnen rennen, zonder zorgen over de zwaarte van hun portemonnee.

 

Column: Hondenbeleid

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...

Gennep

Op Paaszaterdag 30 maart vindt in Gennep de jaarlijkse Norbertus Wandeltocht plaats, georganiseerd door Stichting Vrienden van Norbertus. Het evenement heeft tot doel fondsen...