Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Miljoenentekort Gemeente Gennep
Gemeentehuis Gennep

Gemeente Gennep

Miljoenentekort Gemeente Gennep

Gennep staat voor een financiële uitdaging met een begrotingstekort van 2,9 miljoen euro, waarbij stijgingen in de OZB voor niet-woningen en parkeerheffingen zorgen baren. Lokale zorgen nemen toe, en strategieën zijn nodig om het tekort aan te pakken zonder de dienstverlening te beïnvloeden.

Een zorgwekkend miljoenentekort van maar liefst 2,9 miljoen euro werpt een schaduw over de gemeente Gennep. Recente rapporten onthullen de financiële uitdagingen waarmee de lokale overheid wordt geconfronteerd en brengen de focus op de cruciale rol van lokale heffingen.

 

Gemeentelijke heffingen

 

Op het eerste gezicht vertoont de totale gemeentelijke heffingen in Gennep een lichte daling in vergelijking met het voorgaande jaar. Echter, bij nader onderzoek tekenen zich specifieke stijgingen af in bepaalde cruciale categorieën.

 

Onroerendezaakbelasting (OZB) voor Niet-woningen: Een opvallende toename in deze categorie doet vermoeden dat er een belastingdrukverschuiving plaatsvindt richting het bedrijfsleven, wat de lokale ondernemers niet onberoerd zal laten.

 

Parkeerheffingen en Secretarieleges Burgerzaken: Beide heffingen vertonen een stijging, wat de vraag doet rijzen over de rechtvaardiging van deze lastenverzwaring en hoe deze zich verhoudt tot de lokale economische ontwikkelingen.

 

Miljoenentekort

 

Deze ontwikkelingen in Gennep leggen de complexiteit van lokale financiën bloot en tonen de uitdagingen waarmee gemeenten worstelen om een gezonde begroting te handhaven.

 

De gemeente staat voor de taak om doeltreffende strategieën te overwegen om het begrotingstekort aan te pakken, zonder de lokale dienstverlening onnodig te belasten.

 

Belastingbom: Gemeenten slaan toe

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...

Gennep

Op Paaszaterdag 30 maart vindt in Gennep de jaarlijkse Norbertus Wandeltocht plaats, georganiseerd door Stichting Vrienden van Norbertus. Het evenement heeft tot doel fondsen...