Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep

Nationale Molendag

Op 11 mei is het Nationale Molendag, een gelegenheid om de molens in Gennep te bezoeken. Molenvrienden vieren dit jaar hun 40-jarig bestaan. Toegang is gratis, voor meer informatie kun je terecht op molenvrienden.nl.

Nationale Molendag staat voor de deur op zaterdag 11 mei! Het is een uitgelezen kans om de molens in de gemeente Gennep te bezoeken en te luisteren naar de verhalen van molenaars.

 

Molendag

 

Op deze dag kun je onder andere Molen De Reus in Gennep, Molen Rust Na Arbeid in Ven-Zelderheide en de Gerardamolen in Heijen bewonderen.

 

Molenvrienden

 

De Molenvrienden vieren dit jaar hun 40-jarig bestaan. Al vier decennia lang zijn deze molens en hun molenaars een bron van trots voor de regio. Met 18 windmolens en 3 watermolens die in volle bedrijvigheid zijn, is er altijd wel iets te zien en te beleven.

 

Ambacht

 

Echter, de Molenvrienden maken zich zorgen over de toekomst. Door vergrijzing dreigen er tekorten aan nieuwe molenaars te ontstaan. Dit terwijl het vak van (vrijwillig) molenaar al jaren op de UNESCO-lijst van immaterieel erfgoed staat. Daarom is het nu extra belangrijk om jongeren te interesseren voor dit eeuwenoude ambacht.

 

“Ben je 15 jaar of ouder en lijkt het je wat om molenaar te worden? Kom dan zeker langs op Tweede Paasdag en vraag onze ervaren molenaars alles wat je wilt weten!”

 

De toegang is gratis en de molens staan te popelen om je te verwelkomen.

 

40 jaar Molenvrienden

 

Verwant

Gennep

De Molenvrienden Land van Cuijk vieren hun 40-jarig bestaan met een feestelijke jubileumviering op 2e Paasdag. Bezoekers kunnen de draaiende molens bewonderen, molenaars ontmoeten...

Gemeente Gennep

In het kader van het 12 1/2 jarig jubileum heeft Gennep een Martinustoren-postzegel uitgebracht en GennepNews roept nu op om suggesties in te dienen...

Gennep

Harry Kaak uit Gennep is afgelopen zaterdag 80 jaar geworden. Voor Harry een mooie leeftijd om een stapje terug te doen in zijn activiteiten...

Gennep

Molens horen bij Nederland, en ook bij Gennep! De wind in de zeilen, de krachtbron om het land droog te houden, hout te zagen...