Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Landmark Gennep-West van Frans Klerkx bij de Weverrotonde in Gennep

Gemeente Gennep

Nieuwe kunstroute

Op donderdag 6 juli zal de nieuwe Kunstroute in de gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar officieel geopend worden. Deze Kunstroute heeft als doel de diverse kunstwerken in de regio onder de aandacht te brengen.

Op donderdag 6 juli zal de nieuwe Kunstroute in de gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar officieel geopend worden. Deze Kunstroute heeft als doel de diverse kunstwerken in de regio onder de aandacht te brengen.

 

De route neemt kunstliefhebbers mee langs een verscheidenheid aan kunstwerken, variërend van beeldhouwwerken en schilderijen tot installaties en fotografie.

 

Naast de kunstwerken zelf is ook de omgeving waarin ze geplaatst zijn van grote waarde. De Kunstroute leidt bezoekers door prachtige natuurgebieden en langs historische gebouwen en monumenten. Hierdoor wordt niet alleen de kunstervaring verrijkt, maar krijgen bezoekers ook de gelegenheid om te genieten van de schoonheid van de omgeving.

 

De Kunstroute is toegankelijk voor alle leeftijden en voor zowel beginnende kunstliefhebbers als doorgewinterde kunstkenners. Het biedt een gevarieerde ervaring die aansluit bij verschillende niveaus van kunstwaardering. Of je nu een beginnend kunstliefhebber bent of al jarenlang kunstwerken bewondert, de Kunstroute heeft voor iedereen iets te bieden.

 

Officiële opening

 

De officiële opening van de Kunstroute zal plaatsvinden op donderdag 6 juli om 10.30 uur bij het beeld van Kiste Trui, voor het gemeentehuis van Mook en Middelaar. De opening wordt verricht door wethouder Frank Dillerop van de gemeente Mook en Middelaar, wethouder Claudia Ponjee van de gemeente Bergen en wethouder Janine van Hulsteijn van de gemeente Gennep. Deze feestelijke gelegenheid markeert het begin van de Kunstroute en is open voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en cultuur.

 

Je bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze opening. Het gemeentehuis van Mook en Middelaar, gelegen aan Raadhuisplein 6 in Mook, zal het startpunt zijn van deze bijzondere Kunstroute in Bergen, Gennep, Mook en Middelaar.

 

Kunst, wat moeten we ermee?

 

Foto: Deborah L

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...