Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ontbijtje met de burgemeester

Gemeente Gennep

Ontbijtje met de burgemeester

’t Ontbijt met de burgemeester bracht kinderen en de burgemeester samen voor vragen over o.a. Mikado en toekomstige gemeenteprojecten. De kinderen toonden hun nieuwsgierigheid en zorg voor hun gemeenschap. Meer informatie en foto’s op Gennep.News.

Op donderdag 12 oktober mochten enkele kinderen van alle basisscholen in de gemeente vroeg in de ochtend naar het stadhuis komen voor een keurig ontbijt in de raadszaal, waarvoor de burgemeester hen had uitgenodigd.

 

Het was een vrolijke en grote groep kinderen die hun naamkaartjes zochten aan de prachtig gedekte tafel, die in een grote ovale opstelling stond. Tijdens het ontbijt konden ze vragen stellen aan de burgemeester.

 

Mikado

 

De vragen varieerden flink, van sport tot lekker eten, en zelfs Mikado.

 

Inderdaad, Mikado. Dat was meteen een scherpe vraag van een scholier die deze direct op de burgemeester afvuurde: “Wat vindt u van de situatie rond Mikado?” Hierop antwoordde burgemeester Hans Teunissen dat hij het betreurde dat de beslissing al was genomen, maar dat hij liever had gezien dat Mikado in het KEC was geplaatst.

 

En wat kan er beter in de gemeente? De burgemeester gaf aan dat hij graag houten wandelbruggetjes over de Niers zou zien, oude gebouwen wilde herstellen en meer speeltuinen wilde. Maar hij hoopt vooral dat burgers zelf met mooie initiatieven zullen komen.

 

We weten nu ook wat hij lekker vindt! Allerlei Italiaanse pastagerechten, hagelslag op brood en sinds een paar jaar ook spruitjes!

 

Sport

 

Sporten speelt een grote rol in het leven van burgemeester Hans Teunissen. Gemiddeld sport hij vier keer per week, waaronder hardlopen, zwemmen en fietsen. Dit antwoord verraste een leerling, en die vroeg dan ook of de burgemeester een grapje maakte. De burgemeester reageerde verbaasd: “Uh… nee, hoezo?” Waarop de leerling weer zei:

 

“Vier keer per week sporten? Dat geloof ik nooit!”

 

Dit leidde tot een andere vraag van een leerling: “Als u zo van sporten houdt, waarom zijn er dan plannen om op GroesPark (De Groes) te gaan bouwen?

 

Het lijkt erop dat kinderen en jongvolwassenen steeds mondiger worden. Ze stellen onomwonden vragen die voor hen belangrijk zijn en kijken naar hun eigen toekomst. Dat is hun recht, en het is goed dat ze daarvoor een podium krijgen.

 

Verwant

Gennep

Zondag verzamelde de gemeenschap van Gennep zich bij het Vrijheidsplein, gelegen aan de imposante Highlanderbrug, om een belangrijke mijlpaal te herdenken: de bevrijding van...

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep transformeert speelruimtes tot centrale kernspeeltuinen, waarin inwoners, inclusief kinderen, inspraak hebben. Het doel: sociale interactie bevorderen en speelplezier voor alle leeftijden stimuleren.

Carnaval

Op 9 februari vindt in Gennep de sleuteloverdracht plaats, waarbij de carnavalsverenigingen symbolisch de sleutel van de stad ontvangen. GennepNews zendt het evenement live...

Gennep

Op het Vrijheidsplein in Gennep is een Anne Frankboom geplant ter vervanging van de zieke Vrijheidsboom, met deelname van leerlingen en wethouder Frank Pubben,...