Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

keramiekmuur
keramiekmuur

Gemeente Gennep

Open Monumentendagen

Het culturele erfgoed van de regio staat op het punt om op 9 en 10 september in de schijnwerpers te worden gezet tijdens de Open Monumentendagen. Gennep en Goch openen hun deuren om bezoekers te verwelkomen in een scala aan gebouwen en monumenten, die tijdens het weekend dienen als locaties voor boeiende activiteiten.

Het culturele erfgoed van de regio Maas en Niers staat op het punt om op 9 en 10 september in de schijnwerpers te worden gezet tijdens de jaarlijkse Open Monumentendagen. Georganiseerd door het platform cultuurhistorie Maas en Niers in samenwerking met de Heimatverein Gemeinde Goch, belooft dit tweedaagse evenement een unieke gelegenheid te bieden om een duik te nemen in de rijke geschiedenis van de streek.

 

Gennep en Goch openen hun deuren om bezoekers te verwelkomen in een scala aan prachtige gebouwen en monumenten, die tijdens het weekend dienen als locaties voor boeiende exposities en activiteiten.

 

Stadswandelingen

 

Een van de hoogtepunten van het evenement zijn de stadswandelingen die worden aangeboden in Gennep, Goch en Kessel. Deze wandelingen leiden de deelnemers langs historische straten en pleinen, waarbij de lokale geschiedenis tot leven wordt gebracht door deskundige gidsen. Het is een uitgelezen kans om niet alleen architecturale pareltjes te ontdekken, maar ook om de verhalen achter de stenen te leren kennen, die de fundamenten vormen van deze gemeenschappen.

 

Fietsroutes

 

Voor degenen die liever op de fiets stappen, zijn er speciale fietsroutes uitgestippeld die de bezoekers meenemen langs enkele van de meest opmerkelijke monumenten in de regio. Fietsliefhebbers krijgen zo de gelegenheid om niet alleen te genieten van de schilderachtige omgeving, maar ook om hun zintuigen onder te dompelen in de geschiedenis van de plaatsen die ze passeren.

 

Orgel- en fluitconcert

 

Op zondag 10 september kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen met het orgel- en fluitconcert om 16.00 uur in de Johannes de Doperkerk in Ottersum. De harmonische klanken zullen de historische muren van deze kerk vullen en een bijzondere sfeer creëren die de bezoekers zeker zal betoveren. Dit muzikale intermezzo belooft een welkome afwisseling te zijn in het programma van de Open Monumentendagen.

 

Folder

 

Voor wie het volledige programma en de verschillende locaties wil ontdekken, biedt de folder over de Open Monumentendagen Gennep Goch uitkomst. Deze handige gids bevat niet alleen een overzicht van de activiteiten, maar ook gedetailleerde informatie over de fietsroute die bezoekers langs de diverse monumenten voert. De folder is verkrijgbaar bij Tourist Info Gennep en fungeert als de ideale metgezel om het maximale uit dit culturele weekend te halen.

 

Jubileum Bezoekerscentrum Martinustoren

 

Vanaf maandag 28 augustus tot en met Open Monumentendag 2023 worden twee bijzondere programma’s, namelijk “De oude Martinustoren gerestaureerd” en “Opening Bezoekerscentrum Martinustoren”, uitgezonden op TVL TV, het televisiekanaal van Maasland en GennepNews.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...