Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Tennisvelden TVG Gennep

Gemeente Gennep

Overschot aan tennisbanen

Gennep overweegt tennisbanen af te stoten vanwege een overschot van 25%, waarbij samenvoeging van verenigingen wordt besproken. Gemeente wil geen nieuwe investeringen zonder optimale bezetting van banen vanwege publieke geldoverwegingen.

Het lijkt erop dat de gemeente Gennep een sportief probleem heeft: te veel tennisbanen! Maar hoe kan dat nou? En wat gaan ze eraan doen?

 

Dus, in Gennep hebben ze ontdekt dat ze maar liefst 25% meer tennisbanen hebben dan eigenlijk nodig is. Nu denken ze na over wat ze met al die extra banen moeten doen.

 

Het lijkt erop dat de tennisvelden een beetje leeg zijn. De tennisbanen bij clubs in Heijen, Ottersum en Milsbeek worden niet echt veel gebruikt, en in Gennep zelf is het ook niet veel beter. In totaal hebben de clubs 16 velden.

 

De gemeente heeft al met de tennisverenigingen gepraat, maar tot nu toe hebben ze nog geen plannen gemaakt om samen te gaan werken of iets te doen aan dit overschot aan banen.

 

Toch willen de verenigingen wel eventueel samenwerken als de gemeente hen daarbij helpt.

 

De gemeente heeft gezegd dat ze voorlopig geen geld willen uitgeven aan nieuwe tennisbanen als de huidige banen niet genoeg worden gebruikt. Ze willen zuinig omgaan met het geld van de belastingbetalers.

 

Welke banen zouden moeten sluiten is nog niet bekend, maar volgens wethouder Janine van Hulsteijn is het misschien een goed idee om verenigingen samen te voegen. Misschien blijft er zelfs maar één sportpark over.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Milsbeek

Op 22 mei 2024 begon het schoorsteenonderzoek bij de voormalige steenfabriek in Milsbeek, uitgevoerd door Lob van Gennep. Het onderzoek richt zich op trillingsgevoeligheid...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....