Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Luc Brouwers PvdA Gennep

Gemeente Gennep

PvdA verder als RoodGroen Lokaal

De Gennepse raadsleden van de fractie PvdA hebben besloten hun lidmaatschap van de partij op te zeggen. Dit besluit is genomen naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in de provincie Limburg, met betrekking tot de coalitievorming na de provinciale statenverkiezingen.

De raadsleden Joy Hillebrand en Luc Brouwers van de fractie PvdA Gennep hebben besloten hun lidmaatschap van de partij op te zeggen. Dit besluit is genomen naar aanleiding van de recente ontwikkelingen met betrekking tot de coalitievorming na de provinciale statenverkiezingen van 15 maart jongstleden.

 

“De PvdA liet er landelijk, maar ook in Limburg, geen twijfel over bestaan dat samenwerking en samen optrekken met GroenLinks, voor, tijdens en na de Provinciale-Statenverkiezingen het uitgangspunt was,” verklaarde Luc Brouwers (foto), fractievoorzitter van RoodGroen Lokaal.

 

“De partijleden hebben zich in 2022 met een grote meerderheid uitgesproken voor deze samenwerking. Dit werd ook breed uitgedragen in de campagne in aanloop naar de verkiezingen en resulteerde onder andere in een gezamenlijke kieslijst voor de Eerste Kamer.”

 

Tot grote verbazing en verontwaardiging van de PvdA Gennep hebben zij vernomen dat de PvdA Limburg na de verkiezingen, tijdens de coalitieonderhandelingen, besloten heeft GroenLinks te laten vallen en verder te praten met BBB, VVD, CDA en de SP.

 

Kiezersbedrog

 

“Een poging van de PvdA Gennep door middel van een brief om PvdA Limburg op andere gedachten te brengen heeft helaas niets opgeleverd,” aldus Brouwers.

 

“Ook vanuit de landelijke partijtop hebben we geen enkele steun of zelfs maar een reactie mogen ontvangen.”

 

Brouwers benadrukte dat dit niet alleen kiezersbedrog is, maar ook een tegenslag voor de linkse samenwerking en de kans op een krachtige progressieve beweging. “De PvdA laat hiermee de sociaaldemocratie in de steek,” voegde hij eraan toe.

 

Actiefoto

Raadslid Joy Hillebrand

 

RoodGroen Lokaal

 

Daarom hebben Hillebrand en Brouwers besloten om te breken met de PvdA en verder te gaan als een lokale sociaaldemocratische partij met de naam RoodGroen Lokaal. Ze streven naar actieve samenwerking met de Gennepse leden van GroenLinks en hebben het volste vertrouwen dat zij de traditie van sociaaldemocratie in Gennep kunnen voortzetten.

 

“Ons voornaamste doel is opkomen voor de mensen in de gemeente Gennep die ons het hardst nodig hebben!”

 

 

Provinciale Statenverkiezingen

 

Limburg vormde als eerste provincie in Nederland een nieuwe coalitie, bestaande uit de partijen BBB, CDA, VVD, PvdA en SP. Deze coalitie bezet samen 26 van de 47 Statenzetels. In Gennep waren de BoerBurgerBeweging (BBB) met 22,9% van de stemmen, gevolgd door het CDA (12%) en de VVD (11,3%), de winnende partijen bij de recente Provinciale Statenverkiezingen.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...

Gemeente Gennep

De opkomst bij de verkiezingen in Gennep steeg tot 42,5 procent, hoger dan vijf jaar geleden. De PVV werd de winnaar van de Europese...

Ven-Zelderheide

De sloop van De Uitkomst start op 17 juni 2024 om plaats te maken voor nieuwe woningen. Een nieuwe multifunctionele accommodatie in de kerk...

Gemeente Gennep

De VVD Gennep heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd te onderzoeken of bedrijven in Gennep, net als in Nederweert, overtollige stroom kunnen...