Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep

Roeien voor bevrijding

Op 29 augustus zullen de deelnemers van de Dutch Marines Rowing Challenge hun eindbestemming bereiken bij de Loswal in Gennep. Gedurende deze sponsorprestatietocht, die zich uitstrekt over 358 kilometer van Maastricht naar Rotterdam, zetten de roeiers zich in voor een nobel doel. Zie Gennep.News voor meer informatie.

Op 29 augustus zullen de deelnemers van de Dutch Marines Rowing Challenge hun eindbestemming bereiken bij de Loswal in Gennep. Gedurende deze sponsorprestatietocht, die zich uitstrekt over 358 kilometer van Maastricht naar Rotterdam, zetten de roeiers zich in voor een nobel doel.

 

De roeiers, allen werkzaam in geüniformeerde beroepen zoals politie, brandweer, BOA’s, ambulancediensten en defensie, roeien om aandacht te vragen voor het verbeteren van behandelmethoden voor mensen met Posttraumatische Stressstoornis (PTSS). Dit is een kwestie die nauw verbonden is met de ervaringen van alle bemanningsleden van de sloepen in hun professionele hoedanigheden.

 

De gemeente en de Veteranen Vereniging Noord Limburg steunen de aankomst in Gennep. Burgemeester Hans Teunissen zal de roeiers verwelkomen en een toespraak houden om hun prestatie te erkennen en het belang van het ondersteunde doel te benadrukken.

 

Na hun aankomst zullen de roeiers per bus naar Milsbeek gaan, waar ze een korte plechtigheid met bloemlegging zullen bijwonen op het War Cemetery. Alle belangstellenden worden hartelijk uitgenodigd om zowel in Gennep als in Milsbeek aanwezig te zijn om de roeiers te steunen en aan te moedigen tijdens deze bijzondere prestatietocht.

 

Programma

 

  • 10.00 – 10.45 uur: Verzamelen op de Loswal
  • 11.00 uur: Verwachte aankomst van de roeiers
  • 12.00 uur: Vertrek naar War Cemetery in Milsbeek
  • 12.40 uur: Plechtigheid op het War Cemetery
  • 13.10 uur: Einde van de plechtigheid

 

Verkeersmaatregelen

 

In het kader van dit evenement zal het laatste deel van de Veerstraat niet toegankelijk zijn voor autoverkeer. Verkeersregelaars zullen het verkeer regelen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. In Milsbeek zal parkeren langs de Kerkstraat gereserveerd zijn voor voertuigen die deelnemen aan de Roei Challenge.

 

Dit evenement belichaamt niet alleen een indrukwekkende fysieke prestatie van de roeiers, maar ook hun vastberadenheid om bewustwording te creëren voor een belangrijke kwestie die velen treft. Door deel te nemen aan dit evenement en de roeiers aan te moedigen, tonen we onze steun voor degenen die zich inzetten voor de verbetering van behandelingen voor PTSS.

 

 

Foto: Gemeente Gennep

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het onderzoek van Lexnova en MKB-Nederland toont aan dat Gennep voldoende scoort op MKB-vriendelijkheid, maar er is ruimte voor verbetering. De gemeente heeft een...

Gennep

Een historisch pand in de Brugstraat, waar ooit textielzaak Supertex zat, is getransformeerd tot een modern appartementencomplex. Schepers Inc. heeft de ontwikkeling en verhuur...

Sport

Kaate Mulders en Sam van Keulen schitteren op het EK U18 in Slowakije. Kaate presteert uitstekend op zowel de 1500 als de 3000 meter....

Gemeente Gennep

Blauwtong is teruggekeerd in de gemeente Gennep, met drie meldingen van besmettingen in Milsbeek, Ottersum en Heijen. Schapenboeren en dierenartsen maken zich grote zorgen...