Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

staangeldtarieven
Staangeldtarieven voor Woonwagenstandplaatsen in Gennep stijgen vanaf juli

Gemeente Gennep

Staangeldtarieven omhoog

Staangeldtarieven voor woonwagenstandplaatsen in Gennep stijgen vanaf juli 2024, in lijn met landelijk beleid. Huurders betalen maandelijks €8,58 meer, oplopend tot €1.877,52 per jaar. Huurverhoging wordt gecommuniceerd via brief voor 1 mei 2024.

Het gemeentebestuur van Gennep heeft een belangrijke beslissing genomen die de portemonnees van huurders van woonwagenstandplaatsen in de gemeente zal beïnvloeden. Vanaf 1 juli 2024 verhogen ze de staangeldtarieven voor deze standplaatsen. Hierdoor moeten huurders meer betalen voor het huren van een woonwagenstandplaats.

 

Deze verandering komt als reactie op een landelijke aankondiging van de Rijksoverheid. Daarin is bepaald dat de huren voor woonwagenstandplaatsen mogen stijgen met maximaal 5,8%. Daarom moeten ook de staangeldtarieven voor deze specifieke categorie worden aangepast.

 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft in 2018 een beleidskader opgesteld voor het gemeentelijk woonwagen- en standplaatsenbeleid. Dit plan benadrukt het belang van voldoende woonwagenstandplaatsen om de culturele identiteit van woonwagenbewoners te waarborgen.

 

Het is belangrijk op te merken dat het staangeld altijd gelijk is aan de huur. Dus met de huurverhoging stijgt ook het staangeld voor woonwagenstandplaatsen.

 

De huur stijgt van € 147,88 naar € 156,46 per maand, wat neerkomt op een jaarbedrag van € 1.877,52. Dit betekent een maandelijkse stijging van € 8,58. Ze passen ook het staangeld aan van € 1.774,56 naar € 1.877,52 per jaar.

 

Deze verhoging is onderdeel van een breder beleid van de gemeente Gennep om de financiële stabiliteit te waarborgen. Ze verhuren de woonwagenstandplaatsen zo op een eerlijke en duurzame manier.

 

De gemeente brengt huurders van woonwagenstandplaatsen voor 1 mei 2024 op de hoogte van deze verandering via een brief.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...