Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Stevig staan

Gemeente Gennep

Stevig Staan!

Zelfstandig wonen en onbezorgd de dagelijkse dingen blijven doen, zoals een boodschapje, een rondje fietsen of een familiebezoek. Dat willen we allemaal. Naarmate we ouder worden, kan dit steeds lastiger worden. Een goede gezondheid helpt hierbij.

Zelfstandig wonen en onbezorgd de dagelijkse dingen blijven doen, zoals een boodschapje, een rondje fietsen of een familiebezoek. Dat willen we allemaal. Naarmate we ouder worden, kan dit steeds lastiger worden. Een goede gezondheid helpt hierbij.

 

Hoe fit ben jij op dit moment? En wat kun je doen om fit te blijven of zelfs fitter te worden?

 

Ben je 70-plus en woon je nog zelfstandig in Noord-Limburg? Dan kun je gratis meedoen aan het programma Stevig Staan. De eerstvolgende bijeenkomst is op vrijdag 15 september om 14.30 uur in Gemeenschapshuis D’n Toomp in Heijen.

 

Stevig Staan!

 

Stevig Staan is een programma dat zich richt op ouderen van 70 jaar en ouder die zelfstandig wonen in de regio Noord-Limburg. Het doel van het programma is om ouderen te ondersteunen bij het veilig bewegen in en rondom hun huis, zodat ze zelfstandig kunnen blijven functioneren en dagelijkse activiteiten kunnen blijven uitvoeren.

 

Het programma biedt verschillende activiteiten en tests om de fysieke fitheid van de deelnemers te meten en eventuele valrisico’s te identificeren. Deze activiteiten omvatten onder andere balanstesten en looptesten. Indien uit deze tests blijkt dat een deelnemer een hoog risico heeft om te vallen, wordt er een individuele afspraak gemaakt met een fysiotherapeut van ESP (Exercise and Sports Physiotherapy).

 

De fysiotherapeut zal de deelnemer begeleiden en samen met hen bepalen welke beweegcursus het meest geschikt is. Er zijn twee cursussen beschikbaar: “Vallen Verleden Tijd” en “In Balans”. Beide cursussen worden in groepsverband gegeven en richten zich op het verbeteren van spierkracht, coördinatie en balans, wat het valrisico vermindert.

 

Om deel te nemen aan Stevig Staan, kunnen geïnteresseerden zich aanmelden bij olga@gennepdoetmee.nl. Er is al een groep in Gennep geweest die de cursus succesvol heeft afgerond. Deelnemers hebben aangegeven dat ze minder angst hebben om te vallen, meer spierkracht hebben gekregen en het als een gezellige ervaring hebben beleefd.

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...