Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

supermaan boven Gennep

Gemeente Gennep

Supermaan boven Gennep

Er staat ons binnenkort een geweldig schouwspel aan de hemel te wachten: de supermaan! Als je een verrekijker hebt, is dit het moment om hem erbij te pakken. Maar wat maakt deze maan eigenlijk zo super? Wij gaan het je uitleggen op Gennep.News!

Er staat ons binnenkort een geweldig schouwspel aan de hemel te wachten: de supermaan! Als je een verrekijker hebt, is dit het moment om hem erbij te pakken. Maar wat maakt deze maan eigenlijk zo super? Wij gaan het je uitleggen!

 

Op dinsdag 1 augustus 2023 is het zover, dan komt de maan megadichtbij de aarde. Dat betekent dat hij groter lijkt dan normaal. Maar, en hier komt het grappige deel, het is eigenlijk een gevalletje gezichtsbedrog. De afstand tussen de maan en de aarde is dan het kleinst, waardoor hij ons voor de gek houdt met zijn grotere verschijning.

 

Supermaan

 

Echt waar, het is bijna alsof de maan met onze ogen speelt! Op die dag staat hij slechts op zo’n 363.815 kilometer van Gennep verwijderd. Hij ziet er wel 7 procent groter uit en straalt 16 procent feller dan normaal, het is bijna alsof hij speciaal voor ons een show opvoert.

 

Dus, zorg ervoor dat je op 1 augustus rond 20.33 uur je ogen op de hemel richt. Je wilt dit natuurlijk niet missen! Je zult versteld staan van de details op het maanoppervlak. Wist je dat die donkere gebieden vulkanische vlakten van basalt zijn, die miljarden jaren geleden zijn ontstaan door lava uit het binnenste van de maan? Best indrukwekkend, toch?

 

Ben je die datum misschien op vakantie naar een ver oord? Geen probleem, want op donderdag 31 augustus 2023 is er weer een supermaan te zien boven Gennep!

 

#GennepGezien

 

Voor het fotograferen van de supermaan is een camera met een krachtige telelens op een statief aan te raden. Door de belichtingstijd handmatig in te stellen, voorkom je overbelichting en kun je prachtige foto’s vastleggen van dit adembenemende hemelverschijnsel.

 

Dus zet 1 en 31 augustus in je agenda en zorg dat je een goed plekje hebt met vrij zicht op de hemel. Oh ja, en vergeet je foto’s voor #GennepGezien niet te mailen naar redactie@Gennep.News!

 

Afbeelding slechts ter illustratie

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...