Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Wereld Niet Roken Dag, kwam Wethouder Frank Pubben naar voren als een voorvechter van een rookvrije generatie

Gemeente Gennep

Tabaksgebruik in Gennep

Gennep scoort lager dan het nationale rookgemiddelde, maar ziet een opkomst in tienerrokers en e-sigaretten. Lokale inspanningen en leiders zoals Wethouder Frank Pubben streven naar een rookvrije toekomst.

In Nederland doen we ons best om te stoppen met roken, maar hoe doet ons mooie Gennep het? Laten we eens kijken naar hoe roken hier zich verhoudt tot de rest van het land.

 

In Gennep lijken we het beter te doen dan het landelijke gemiddelde als het gaat om roken. Terwijl in 2022 in Nederland 14,6% van de mensen af en toe een sigaret rookte, was dat in Gennep minstens 11,7%.

 

Volgens gegevens van de GGD, het CBS en het RIVM rookte in 2022 17,1% van de Nederlanders af en toe een sigaret, wat een daling is ten opzichte van het percentage van 19,5% voorafgaand aan de coronapandemie.

 

Vapen

 

Het gebruik van e-sigaretten, ofwel vapen, wordt populairder in Gennep. In 2022 gebruikte minstens 2,5% van de mensen in Gennep e-sigaretten, terwijl dit in 2020 nog maar 0,8% was. Vooral jongeren tussen 16 en 20 jaar lijken hiermee te experimenteren.

 

Rookvrije Generatie

 

In Gennep hebben we ook wethouder, Frank Pubben, die ons aanmoedigt te stoppen met roken. Op Wereld Niet Roken Dag plaatste Wethouder Frank Pubben symbolisch een tegel bij het KEC Ganapja in Gennep.

 

Professionele hulp om te stoppen wordt vergoed door de basisverzekering, en sinds 2020 hoef je daarvoor geen eigen risico meer te betalen. Dat betekent dat geld geen drempel meer hoeft te zijn om te stoppen met roken.

 

Wethouder en Praatjesmakers gaan voor rookvrije generatie

 

Verwant

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...

Gennep

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te zinken door hoge renovatiekosten, maar de 24 uur van Gennep en een petitie getuigen van een vastberaden...

Gemeente Gennep

RoodGroen Lokaal uit zorgen over schuldhulpverleningsvertragingen bij de Kredietbank in Gennep. Joy Hillebrand stelt schriftelijke vragen aan het College, onder meer over de impact...