Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Basisdienstverlening Schuldhulpverlening
Censor

Gemeente Gennep

Tarieven begraafplaatsrechten 2024

Gennep heeft nieuwe tarieven vastgesteld voor begraafplaatsrechten in 2024, inclusief kosten voor het krijgen van het grafrecht en begraven, met uitzonderingen voor bijvoorbeeld gerechtelijke opgravingen. De regels treden in werking op 1 januari 2024.

De gemeente Gennep heeft onlangs bekendgemaakt wat het gaat kosten om gebruik te maken van de begraafplaats in 2024. In een vergadering op 18 december 2023 is een nieuwe regelgeving goedgekeurd.

 

Dit betekent dat de gemeente nu tarieven heeft vastgesteld voor verschillende dingen, zoals het krijgen van het exclusieve recht op een graf, het begraven van iemand, het bijzetten van asbussen en urnen, en zelfs het verstrooien van as. De bedragen verschillen afhankelijk van de periode waarvoor je het recht hebt, bijvoorbeeld 10, 15 of 20 jaar.

 

De nieuwe regels leggen ook uit wanneer je geen kosten hoeft te betalen. Bijvoorbeeld, als er opgravingen nodig zijn voor een onderzoek van de politie, of als je een doodgeboren kind of zuigeling wilt begraven met de moeder.

 

De oude regels van 2023 worden stopgezet, maar gelden nog voor dingen die vóór 2024 zijn gebeurd. De nieuwe regels gaan officieel in op de tweede dag nadat ze zijn bekendgemaakt, en de kosten beginnen op 1 januari 2024.

 

Verwant

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...