Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Niers Gennep Waterschap Limburg

Gemeente Gennep

Tarieven Waterschap Limburg omhoog

De tarieven van het Waterschap Limburg stijgen met bijna 25% volgend jaar, aangezien factoren zoals de stijgende energieprijzen, de Oekraïense oorlog en grondstofprijzen een rol spelen. Het waterschap benadrukt ook de noodzaak van bewustwording over waterbeheer en het voorkomen van vervuiling in riolen door inwoners, boeren en bedrijven.

De belastingtarieven van het Waterschap Limburg schieten volgend jaar omhoog, en hoe! De begroting van het waterschap, die onlangs het daglicht zag, onthult een opmerkelijke stijging van bijna 25 procent.

 

Wat zit er achter deze flinke verhoging? Het waterschap wijst naar verschillende factoren, waaronder de exploderende energieprijzen, de nasleep van de Oekraïense oorlog, en de gestaag klimmende grondstofprijzen.

 

Of je nu huurt of bezit, het aantal bewoners in je huis heeft invloed op de tarieven. Voor huurders in een woning met meerdere bewoners, betekent dit een extra kostenpost van maar liefst 74 euro, terwijl eigenaren van koopwoningen 82 euro meer mogen ophoesten.

 

Voor alleenstaanden stijgen de lasten met respectievelijk 31 euro voor huurders en 42 euro voor eigenaren. Deze bedragen zijn gebaseerd op gemiddelde woningwaarden.

 

Waterschap Limburg roept op om na te denken over maatregelen om wateroverlast en droogte te voorkomen, en vooral om geen afval in de riolen te dumpen. Ze doen een specifieke oproep aan boeren en bedrijven om het watersysteem schoon te houden, benadrukkend dat dit soort inspanningen aanzienlijke kostenbesparingen met zich meebrengen.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Regio

Saskia Borgers is geïnstalleerd als dijkgraaf van Waterschap Limburg, met een focus op samenwerking en het verbinden van het waterschap met de samenleving. Ze...

Lob van Gennep

De Werkgroep Dorpsraden dringt aan op waterbewustzijn in de Lob van Gennep met hun nota, waarin preventieve maatregelen en het belang van een privaat-collectief...

Ottersum

Zorgorganisatie Dichterbij kondigt de oprichting aan van 'De Boei' in Ottersum, een nieuwe locatie voor mensen met een licht verstandelijke beperking die net niet...