Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep

Tijdelijk Noodfonds Energie

Het is voor veel huishoudens een grote uitdaging om de eindjes aan elkaar te knopen. Een hoge energierekening kan dan een extra last zijn die bijdraagt aan financiële druk en stress. Om te helpen voorkomen dat mensen energieschulden opbouwen, is het Tijdelijk Noodfonds Energie in het leven geroepen. Meer info: noodfondsenergie.nl.

Het is voor veel huishoudens een grote uitdaging om de eindjes aan elkaar te knopen. Een hoge energierekening kan dan een extra last zijn die bijdraagt aan financiële druk en stress. Om te helpen voorkomen dat mensen energieschulden opbouwen, is het Tijdelijk Noodfonds Energie in het leven geroepen.

 

Dit fonds is bedoeld voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening in de periode oktober 2022 t/m maart 2023.

 

Het Tijdelijk Noodfonds Energie biedt financiële ondersteuning aan huishoudens die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet het bruto-inkomen per maand lager zijn dan € 2.980,- voor alleenstaanden en € 4.180,- voor samenwonenden. Ook moet het huishouden zelf een contract hebben voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier en de rekening is hoger dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen.

 

Als aan deze voorwaarden wordt voldaan, kan het Noodfonds helpen om het deel van de maandelijkse energierekening te betalen dat hoger is dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen. De bijdrage uit het fonds kan oplopen tot honderden euro’s en kan dus een aanzienlijk verschil maken voor huishoudens die het financieel zwaar hebben.

 

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is een belangrijk initiatief dat helpt om energiearmoede te bestrijden en te voorkomen dat mensen in de schulden belanden door hoge energierekeningen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er al 90.000 aanvragen zijn ingediend voor financiële ondersteuning uit het fonds. Als je in aanmerking komt voor het Tijdelijk Noodfonds Energie, dan is het zeker de moeite waard om voor 1 mei een aanvraag in te dienen via deze website.

 

In de gemeente Gennep zijn er ook huishoudens die baat kunnen hebben bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Als je in Gennep woont en denkt dat je in aanmerking komt voor financiële ondersteuning uit het fonds, dan mag je contact opnemen met een sociaal werker. Zij kunnen u helpen bij het indienen van een aanvraag en u informeren over andere regelingen en initiatieven die je kunnen helpen om jouw energiekosten te verlagen.

 

Verwant

Gennep

De gemeente Gennep heeft een regeling ingevoerd om te helpen bij het betalen van de energierekeningen van gemeenschapshuizen, buurthuizen en sportverenigingen die in financiële...

Gennep

Ondernemers in de gemeenten Bergen, Gennep en Land van Cuijk willen de verduurzaming op de bedrijventerreinen in de drie gemeenten versnellen.     Daartoe...

Gennep

Nieuwe bedrijven kunnen niet meer worden aangesloten op het stroomnetwerk van Limburg en Noord-Brabant. Volgens landelijk netbeheerder Tennet moet voor het eerst een stop...

Nieuws

Op woensdag 1 maart vond in aanwezigheid van ca. 40 deelnemers de officiële kick-off van het project Cleantech Energy Crossing in het Euregio-Forum in...