Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Visit Gennep

Gemeente Gennep

Toerisme en Recreatie in Noord-Limburg

De acht gemeenten in Regio Noord-Limburg hebben een nieuw Actieprogramma Toerisme en Recreatie aangenomen. De gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray zullen de komende drie jaar gezamenlijk werken aan de uitvoering van dit programma.

De acht gemeenten in Regio Noord-Limburg hebben een nieuw Actieprogramma Toerisme en Recreatie aangenomen. De gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray zullen de komende drie jaar gezamenlijk werken aan de uitvoering van dit programma.

 

Het hoofddoel van de regio is om, samen met partners, de vrijetijdssector in Noord-Limburg te laten groeien en bloeien. De vrijetijdssector is van groot belang voor de economie en werkgelegenheid in de regio. In het programma is de focus verschoven van toerisme als doel op zich naar toerisme als middel. Het genereren van meer uitgaven door bezoekers is niet langer het enige doel, maar het belangrijkste is nu het positieve effect dat dit heeft op de toeristische sector en Noord-Limburg als geheel.

 

Daarnaast richten de gemeenten zich niet alleen op inkomend toerisme, maar ook op recreatie voor de eigen inwoners. Dit streven biedt niet alleen economische waarde, maar ook toegevoegde waarde voor de omgeving en de bewoners in de Gezondste Regio.

 

Janine van Hulsteijn, wethouder en verantwoordelijk voor Toerisme en Recreatie in de gemeente Gennep, legt uit:

 

“Het nieuwe actieprogramma is tot stand gekomen na interviews en sessies met ondernemers en andere belanghebbenden in de sector. De samenwerking tussen gemeenten en ondernemers is verder versterkt. We hebben nu een plan waar we gezamenlijk aan werken en dat gedragen wordt door alle betrokkenen.”

 

De regio wil samen met ondernemers Noord-Limburg verder ontwikkelen op toeristisch en recreatief gebied, en dit ook landelijk en internationaal promoten. Dit wordt bereikt door het faciliteren van projecten op het gebied van dagrecreatie, verblijfsrecreatie en het stimuleren van samenwerkingen.

 

Vitale vakantieparken

 

Het project vitale vakantieparken is een voorbeeld van een initiatief dat uit dit programma is voortgekomen. Ongeveer dertig ondernemers hebben al profijt gehad van dit programma en hebben hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren, wat heeft geleid tot een verhoging van de kwaliteit.

 

Noord-Limburg heeft veel prachtige plekken die met de juiste marketing onder de aandacht kunnen worden gebracht bij zowel de bewoners als toeristen, zowel nationaal als internationaal.

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES behaalde een 14-11 overwinning op Oranje Wit na een vlotte start met een 4-0 voorsprong, gevolgd door een periode van gelijkspel. Coach Niels...

Sport

Korfbalverenigingen VIOS/SPES hebben na een jaar van succesvolle samenwerking besloten dat al hun teams voortaan in zwarte tenues spelen, dankzij de steun van sponsoren...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...